Hoe zie jij jouw kantoor het liefst?

Hoe zie jij jouw kantoor het liefst?

Een kantoor optimaal inrichten kan een lastige klus zijn. Het moet een aantrekkelijke plek zijn voor je werknemers, maar ook voor je klanten. Tegenwoordig is er veel mogelijk bij de inrichting van een kantoor. Ook werknemers krijgen steeds meer wensen, zoals een voetbaltafel, een lounge plek en een mooie bar voor de vrijdagmiddagborrel. Het is dan ook belangrijk om naar je werknemers te luisteren, ze brengen immers de meerderheid van de week door op kantoor.

Luister naar je werknemers

Bij een kantoorinrichting is het belangrijk om vast te stellen wat de voorkeuren zijn van jouw team. Werken ze veel in teamverband, of juist zelfstandig? Hebben ze behoefte aan contact of werken ze liever in stilte? Hebben ze veel energie die ze kwijt moeten? Voeren ze analyses uit of zijn ze de hele dag creatief bezig? Werkt het grote deel op kantoor, of geven ze de voorkeur aan thuiswerken? Dit zijn vragen die belangrijk zijn om rekening mee te houden bij de inrichting van je kantoor. Op deze manier creëer je de perfecte werkplek voor je werknemers. Vervolgens kan je vragen naar de wensen van je personeel, want die moeten uiteindelijk presteren in de ruimtes die jij ontwerpt.

Bepaal de stijl van jouw bedrijf

Als je klanten ontvangt in jouw kantoor, is het belangrijk dat ze zich welkom voelen. Een open en gezellige ontvangstruimte is dus een must. Comfortabele stoelen, een grote plant en een goed koffiezetapparaat doen al wonderen. Daarnaast moet het kantoor jouw merk uitstralen, denk hierbij aan vormen en kleuren die overeen komen bij jouw huisstijl. Hierdoor komt jouw merk nog sterker over en blijft het beter hangen bij de klant.

Maak het persoonlijk

Naast de inrichting is het voor het teamgevoel goed dat er foto’s hangen, dit zorgt gelijk voor warmte. Werknemers voelen zich gewaardeerd als ze zichzelf op een foto zien staan midden in het kantoor. Ook werkt het positief om quotes op te hangen die jouw bedrijf kenmerken. Daarnaast kan je de merkbelofte op een muur laten plakken, op deze manier worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.