Hoe werkt een slowjuicer?

Hoe werkt een slowjuicer?

Slowjuicers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze apparaten zijn efficiënt, gemakkelijk te gebruiken en helemaal gezond, oftewel ideaal voor in de keuken! Investeren in een slowjuicer is de moeite waard voor iedereen die zonder veel moeite elke druppel goedheid uit zijn fruit en groenten wil persen. De pulp van deze machines is immers niet alleen nutteloos; het bevat veel essentiële vitaminen en mineralen die bij de meeste sapcentrifuges worden weggegooid. Als je meer wilt weten over hoe een slowjuicer werkt, blijf dan lezen.

Wat is een slowjuicer?

Op het gebied van slowjuicers hierbij alle weetjes op een rij! Een slowjuicer is een gespecialiseerd type juicer dat een lage snelheid gebruikt om sap uit voedingsmiddelen te persen. Deze lage snelheid bootst de manier na waarop het menselijke verteringsstelsel voedingsstoffen uit voedsel haalt, wat betekent dat het resulterende sap meer vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen bevat dan het sap uit een sapcentrifuge met hoge snelheid. Slowjuicers zijn over het algemeen ook krachtiger dan gewone sapcentrifuges, zodat ze meer vezelige producten zoals bladgroen, tarwegras en ananas kunnen verwerken. Ze hebben een bredere vultrechter dan de meeste sapcentrifuges, zodat je er hele vruchten en groenten in kunt doen zonder ze eerst te hoeven snijden. Ze zijn online verkrijgbaar bij De expert Wooninformatie.nl.

Hoe werkt een slowjuicer?

Een slowjuicer werkt via een langzaam draaiende vijzel welke producten tegen een gaasfilter duwt. Door dit kegelvormige mechanisme is de machine in staat meer sap te extraheren dan een standaard centrifugaal pers. Dit extra sap is uiterst belangrijk, omdat het nuttige voedingsstoffen bevat die verloren gaan of vernietigd worden tijdens het proces van het maken van sap uit fruit en groenten met een ander type pers. Slowjuicers worden vaak “koude pers”-juicers genoemd, en ze werken door veel druk uit te oefenen op het product, waardoor het sap eruit wordt geperst. Ze produceren ook grotere hoeveelheden schuim dan andere soorten sapcentrifuges, maar dit kan gemakkelijk worden verwijderd. Sommige slowjuicers gebruiken hydraulische druk en andere gebruiken een vijzel om het sap uit de producten te persen. Hydraulische sapcentrifuges gebruiken een zuiger om het product tegen een zeef te duwen en druk te creëren, terwijl sapcentrifuges een vijzel en een persmechanisme gebruiken om druk te creëren.

De juiste slowjuicer kiezen

Als je besluit te investeren in een slowjuicer door deze te kopen bij De expert Wooninformatie.nl, wil je weten hoe je de juiste juicer kiest. Slowjuicers zijn er in vele soorten en maten, dus zorg ervoor dat je je onderzoek doet en een model kiest dat je geld waard is. Let hierbij op de volgende aspecten;

Vermogen

Het vermogen is de belangrijkste factor bij het kiezen van een slowjuicer. Hoe langzamer de juicer draait, hoe meer vitaminen en mineralen in het sap bewaard blijven en hoe meer sap je uit de producten haalt!

Geluid

Een ander belangrijk punt bij het kiezen van een slowjuicer is het geluidsniveau. Het laatste wat je wilt is het hele huis wakker maken terwijl je ‘s ochtends geniet van een vers glas sap!

Ontwerp

Last but not least wil je er zeker van zijn dat de centrifuge er net zo goed uitziet als dat hij werkt. Kies een model dat esthetisch aantrekkelijk is voor jou en je geliefden!

De 5 beste slowjuicers

Philips Avance HR1946/70

Deze compacte en krachtige slowjuicer heeft een brede toevoer-goot. Met de Pre-clean-functie worden ook de laatste druppels sap uitgeperst. Ook heeft de slowjuicer een extra grote vulopening voor meer gebruiksgemak. Na gebruik is hij eenvoudig schoon te spoelen. De losse onderdelen zijn vaatwasbestendig. De slowjuicer is zo ontworpen dat hij makkelijk uit elkaar gehaald kan worden. Omdat deze slowjuicer geen zeef heeft, stroomt het sap ongehinderd in je glas door een filter dat alle ongewenste delen van het sap verwijdert.

Toivo Kitchen Slowjuicer J700 PRO

De J700 PRO maakt gebruik van de nieuwste RX Motor en 7 laags TOIVO schroef waarmee er slechts 63 decibel geluid wordt geproduceerd en tot 95% puur sap wordt geperst. Daarnaast is de J700 PRO Slowjuicer extreem energie efficiënt en vrij van BPA chemicaliën. De slowjuicer kan vooruit én achteruit draaien. Ideaal om overgebleven voedsel uit het apparaat mee te nemen en het schoonmaakwerk te minimaliseren.

Nutribullet Juicer

Deze gegoten en krachtige slowjuicer heeft een zeer efficiënt ontwerp en een krachtige motor die sap uit alle producten kan halen. De extra brede vultrechter betekent minder hak- en voorbereidingstijd, en is uitgerust met twee snelheden waardoor je de controle krijgt om zowel uit de zachtste als de hardste groente en fruit sap te persen.

Nutribullet Juicer Pro

Dankzij de brede en verstelbare invoertrechter kun je hele stukken groente en fruit toevoegen, zonder deze eerst te hoeven snijden. Deze pers heeft een krachtige motor van 1000 watt ben je binnen een mum van tijd klaar. Dankzij een dubbele stamper kun je kiezen tussen een brede of smalle invoertrechter, zodat alle formaten groente en fruit gemakkelijk toegevoegd kunnen worden zonder voorbereiding. Met een pulp reservoir van 2L kan je veel sap in één keer produceren, zelf 17 appels en 25 wortelen, zonder tussendoor te hoeven legen. De NutriBullet Juicer Pro beschikt tevens over een schoonmaakborstel om gemakkelijk de zeef schoon te maken en een gebruikshandleiding met perstips.

KitchenBrothers Slowjuicer

Met een 700 ml sap beker en 1400 ml pulp reservoir maak je sap voor alleen jezelf of het hele gezin, evenals een krachtige motor om zoveel mogelijk sap uit je producten te halen. Het apparaat is gemakkelijk schoon te maken en perst op lage snelheid (80 RPM) de ingrediënten eenvoudig door een persschroef heen. Door op lage snelheid te persen, behoud je de voedingswaarde van je groente en fruit. De celstructuur van alle vitaminen, enzymen en mineralen blijven intact waardoor het sapje langer houdbaar is. De slowjuicer van KitchenBrothers is met één druk op de knop simpel uit elkaar te halen. Spoel eenvoudig de losse onderdelen af onder de kraan met de bijgeleverde borstel. De pulpcontainer en het sapreservoir zijn beide vaatwasserbestendig.

Al deze slowjuicers zijn te koop bij De expert Wooninformatie.nl. Slowjuicers zijn een goede keuze voor iedereen die de meeste voedingsstoffen uit zijn producten wil halen. Ze werken door het sap uit fruit en groenten te persen in plaats van ze te laten draaien of fijn te hakken zoals een centrifugale juicer zou doen. Ze zijn niet alleen krachtiger dan standaard sapcentrifuges, maar ze hebben ook een bredere vultrechter waarin hele vruchten en groenten kunnen worden verwerkt zonder enige voorbereiding. Als je meer waarde uit je product wilt halen en jouw dagelijkse inname van vitaminen en mineralen wilt verhogen, is een slowjuicer de juiste keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.