Hoe beveilig jij je horecazaak? - 5 tips

Hoe beveilig jij je horecazaak? – 5 tips

Een horecazaak is een hele onderneming, letterlijk en figuurlijk. Omdat het een openbare gelegenheid is en je wil zoveel mogelijk geld verdienen, laat je als gastvrije ondernemer graag iedereen binnen. Toch is dat niet altijd even makkelijk. Mensen met een drankje teveel op, kunnen af en toe voor moeilijkheden zorgen. Ook kunnen er snel calamiteiten ontstaan als er veel mensen in dezelfde ruimte staan. Als een goede horecaondernemer let je graag op de veiligheid van je gasten. Je wil je natuurlijk ook aan alle voorschriften houden die de Horecawet jou gebiedt. Hoe zorg jij voor een veilige zaak? In dit artikel krijg je zeven noodzakelijke tips.

Tip 1: Led noodverlichting

Omdat je wil zorgen voor een goed verlichte en veilige entree en uitgang, is het goed om te investeren in led noodverlichting. Deze manier van verlichting heeft sensoren die aangaan als er beweging voor de deur is. Zo kun jij makkelijk op de camera’s zien of er mensen voor de deur staan en natuurlijk ook wie het zijn. Verder is de led noodverlichting goed om te hebben voor de nooduitgangen. Je gaat er niet vanuit dat er gevaarlijke situaties in je zaak ontstaan. Maar mocht het zo zijn dat men via de nooduitgang moet vluchten, dan wil je wel dat mensen snel de uitgang kunnen vinden. Zorg daarom voor led noodverlichting bij alle in- en uitgangen.

Tip 2: Beveiligde deuren

Stel je hebt een lunchroom waar veel moeders met hun kinderwagen komen, dan is een deursluiter de ideale oplossing. Dit geeft jouw gasten de tijd om rustig binnen te komen, zonder dat de deur met een klap achter hen dicht valt. Het lijkt misschien een detail, maar dit is weer een extra stukje klantvriendelijkheid die jij aan je gasten kan bieden. Een Dorma Deurdranger kan dus op verschillende vlakken uitkomst biedenDorma Deurdranger

Tip 3: Hou de nooduitgang vrij

Ook dit lijkt voor de hand liggend, maar veel ondernemers maken nog wel eens de fout door tafels en stoelen voor de nooduitgang te zetten. Als er brand uitbreekt gaat er dan kostbare tijd verloren. Bovendien is het verboden voor de inspectie en de brandweer. Als ondernemer loop je het risico op een flinke boete en dat kan aardig in de papieren lopen. Hou de nooduitgang daarom altijd vrij, voor je gasten en je portemonnee.

Tip 4: Geld in een kluis of gelijk afstorten

Je maakt je zaak extra aantrekkelijk voor inbraak als je het geld in de kassa laat zitten. Zorg daarom voor een stevige kluis. Of zorg dat je het gelijk diezelfde dag nog naar de bank brengt. Bij bijna alle bankfilialen is er een nachtkluis. Je doet het geld in een zakje met de gegevens van je bedrijf erop. Daarna wordt het snel op je rekening gestort. Dit is natuurlijk voor extra veiligheid en voor inzicht in je financiën.

Tip 5: Camera’s

Het laatste advies in deze lijst is om ook te investeren in camera’s. Als iemand zorgt voor problemen, dan kun je achteraf aan de politie laten zien om wie het gaat. Ook als je een winkel hebt en je wil dat je spullen extra goed beveiligd zijn tegen diefstal, dan zijn camera’s het beste om in je zaak te installeren. Kortom, je zaak kan nooit veilig genoeg zijn.

Artikel door Google AdWords Partner | GMU

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.