Handige apps voor op je telefoon

Handige apps voor op je telefoon

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een smartphone. Bellen en appen is al lang niet altijd meer de belangrijkste functie van een telefoon. Wat dacht je van muziek luisteren, Netflix kijken, spelletjes spelen en up to date blijven van het nieuws. Je gebruikt je telefoon intensief, dus ook een Samsung Galaxy Fold hoesje of hoesje voor een ander toestel zou niet overbodig zijn. Elk jaar worden er talloze apps uitgebracht dit je kunt downloaden op je telefoon, waardoor je je smartphone alleen maar intensiever gaat gebruiken. Door de grote aantallen is het logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel nieuwe apps, dat je geen idee meer hebt, welke app nou echt leuk en nuttig is. Om je al het zoekwerk te besparen, is er hieronder een leuke lijst opgesteld met allemaal verschillende apps die je kunt downloaden. Wie weet zit je nieuwe favoriete app hiertussen!

1. Too good to go

Geef je een beetje om het milieu en vind je het maar niks dat er zoveel eten wordt weggegooid? Dan is Too good to go een perfecte app voor jou! Met deze app kun jij maaltijden redden bij onder andere supermarkten, restaurants, bakkers en traiteurs. Soms gebeurt het dat eten niet lang meer houdbaar is of niet bewaard kan worden. Vaak wordt dit eten weggegooid, maar niet bij bedrijven die aangesloten zijn bij Too good to go! De bedrijven stellen maaltijdboxen samen, die je zelf kan ophalen. Dit werkt als volgt. Je selecteert je adres en je ziet direct welke bedrijven zijn aangesloten bij de app. Je selecteert de box die je wilt hebben en je kunt direct betalen. Ook zie je in de app tussen welke tijden je de box kunt ophalen bij het desbetreffende bedrijf. Nog een voordeel, de boxen zijn super voordelig! Zo heb jij voor een kleine prijs een heerlijke doos vol eten. Het is elke keer een verrassing wat erin zit. Zie het elke keer als een klein cadeautje voor jezelf, waarbij je ook nog voedselverspilling tegengaat. Dat klinkt toch perfect?

2. IkPas

Heeft de corona tijd je alcoholgebruik weinig goeds gedaan en wil je daar verandering in brengen. Dan is het slim om de IkPas app te downloaden. Deze app helpt je om een maand lang geen alcohol te drinken en bewuster te worden van de gevolgens van alcoholgebruik. Je kunt verschillende badges verdienen die je motiveren om door te gaan en kunt zelfs een coach om hulp vragen. Ga de strijd met jezelf aan en kies voor een gezonder en fitter leven. Durf jij het aan?

IkPas

3. Headspace

Heb je af en toe last van stress, een slechte concentratie en een slechte nachtrust? Dan kan deze app wel eens je reddende engel zijn! Deze app helpt en leert je mediteren om zo tot rust te komen. De app is al in gebruik bij meer dan 8,5 miljoen mensen en is dus immens populair. Naast meditaties krijg je uitleg over mindfulness en hoe je beter leert omgaan met afleiding. Een tip om mee te beginnen is om smartphonehoesjes met een flap over het beeldscherm aan te schaffen. Zo word je minder snel afgeleid door notificaties en een oplichtend beeldscherm. Met deze app word je weer helemaal zen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.