betonplaten

Handig weetje om zelf betonplaten te maken

Staat er binnenkort een project op je planning waarbij je bodemverharding of wegverharding moet realiseren? Al tientallen jaren zijn betonplaten daarvoor de meest gebruikte toepassingen. Die kun je natuurlijk inkopen bij een groothandel. Maar wist je dat je ze met speciale mallen ook gemakkelijk en snel zelf kunt produceren? Wil je weten hoe? Lees dan gauw verder en ontdek hoe je met betonplaatmallen de beste platen van beton maakt. Hiermee creëer je gegarandeerd een duurzaam en solide eindresultaat.

Hoe werkt het maken van betonplaten met een betonplaatmal?

  1. Plaats de lege betonplaatmal op een stalen plaat.
  2. Behandel de mal met een oliehoudende coating. Zo zorg je ervoor dat de betonplaat na het uitharden eenvoudig loskomt.
  3. Vervolgens is het tijd om het beton te trillen. Gebruik een pneumatische of elektrische trilnaald om het beton goed te verdichten.
  4. Het beton kan rustig uitharden zodra je het beton hebt gladgestreken met een troffel.
  5. De mal kan worden verwijderd als het beton is uitgehard. Maak de pinnen en de wiggen los zodat je de mal makkelijk kunt loshalen.
  6. Nu hoef je alleen de wanden nog maar te verwijderen. Je betonplaat is klaar voor gebruik!

Solide wegverharding

Betonplaten worden in Nederland vaak gebruikt als tijdelijke of permanente bestrating op onder andere bedrijventerreinen, industrieterreinen en agrarische bedrijven. Mits ze goed zijn gelegd op een stevige ondergrond, hebben ze tot voordeel dat ze niet verzakken. Moet je een solide wegverharding aanleggen waar dagelijks zwaar vrachtverkeer overheen rijdt? Laat alle vrachtwagens maar komen! Want de betonplaatmallen bieden de perfecte oplossing om geschikte bestrating te maken voor loodsen, parkeerplaatsen en buitenterreinen.

Snel en efficiënt

Wil je in korte tijd veel meters maken? Ook dit wordt een fluitje van een cent met betonnen platen. Zelf een betonnen vloer leggen met platen die je zelf hebt gemaakt met een betonplaatmal, werkt nu eenmaal stukken sneller dan bestraten met klinkers. Het is slechts een kwestie van vloeibaar beton in de betonplaatmal, en een prachtige betonplaat komt volledig uitgehard uit de mal. In omgekeerde richting gaat het overigens ook allemaal veel eenvoudiger. Want platen van beton zijn makkelijk te verwijderen. Zelfs als er grondwerk bij komt kijken. De onderbodem blijft goed toegankelijk voor werkzaamheden aan leidingen en kabels.

Gaat je project nog een stapje verder en moet er verkeer in goede banen worden geleid? Je kunt veiligheid en bescherming bieden aan weggebruikers en wegwerkers met zogenaamde betonnen barriers. Die kun je net zo makkelijk produceren als betonplaten. Met de barriermallen maak je identieke modules. Door die aan elkaar te plaatsen, ontstaan robuuste en perfect lijnende betonnen barriers.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.