pubers

Grappige en handige weetjes over pubers die je als ouder wel moet weten

Wie dacht dat de peuterpuberteit een hel was, kan zich nu voorbereiden op de puberleeftijd. Want echt, je zal je peutertje nog missen zodra je tiener zich begint te ontwikkelen. Gelukkig is het niet alleen maar drama. De puberleeftijd kent ook heel veel mooie en grappige kanten. Nu je kind binnenkort heel wat jaren op de middelbare school zal slijten is het echter wel tijd om de nodige dingen te weten. Want hoe bereid je jezelf voor op de komende jaren? Waar moet je aan denken? Laat je je puber gewoon los in de wereld of blijf je deze toch wel een beetje ‘temmen’ uit angst voor problemen? Hier zijn enkele handige en grappige weetjes over pubers die je als ouder wel moet weten.

Bijles is noodzakelijk

Hoe slim je kind ook mag zijn, er is bijna geen enkel kind die goed is in elk vak. Hoe hoger het niveau, hoe moeilijker de obstakels zullen worden. Daarom is het belangrijk om als ouders tijdig in te grijpen wanneer het dreigt mis te gaan. Dit betekent natuurlijk niet dat je je kind moet pushen, maar wel dat je hem of haar laat zien dat je er bent en graag mee wilt denken. Heel veel Nederlandse middelbare scholieren maken tegenwoordig gebruik van bijles. Daar is helemaal niets mis mee. Soms zijn enkele lessen van een bijlesdocent al voldoende. Voor andere kinderen is het belangrijk dat ze ieder jaar wat extra hulp krijgen voor dat ene vak. Zo zorg je ervoor dat je kind zich meer op zijn of haar gemak voelt tijdens de les en zich minder hoeft te stressen de komende jaren.

Wist je dat er in heel Nederland ontzettend veel verschillende bijlesdocenten te vinden. Waarschijnlijk is er dan ook iemand bij jou in de buurt te vinden. Bijles wiskunde is zo binnen mum van tijd aangevraagd.

Bijles wiskunde

“Alles was goed!”

Er zijn maar weinig jongeren die echt in detail vertellen hoe het op school was. Probeer daarom eens andere vragen te stellen. Wanneer je een gesloten vraag stelt dan is de kans groot dat je kind enkel kort knikt en vervolgens hoopt dat je de kamer snel weer verlaat. Vraag daarom eens wat het favoriete vak was van vandaag. Wat ze gedaan hebben tijdens lichamelijke opvoeding. Zo krijg je een beter beeld van hetgeen wat je kind doet op school. Soms moet je echter ook gewoon genoeg nemen met een kort antwoord. Welkom in de wereld van pubers. De wereld waar je als ouder liever niet in gezien wilt worden.

Huiswerk maken in puberstijl

Je ooit wel eens afgevraagd hoe een puber huiswerk maakt? Sluit je ogen kort en zie het volgende beeld voor je: Netflix aan, een bak chips, smartphone ernaast en.. natuurlijk nog een lesboek die half open ligt. Ondertussen is je kind enorm aan het klagen over de enorme hoeveelheid huiswerk en is deze daar meer dan 90% van de tijd mee bezig, terwijl het huiswerk al een uur geleden af had kunnen zijn. Dat is een notendop hoe huiswerk maken in puberstijl in zijn werk gaat.

Wil je er toch echt van overtuigd zijn dat je kind iets doet met zijn kostbare tijd? Dan is bijles economie regelen perfect. Zo weet je zeker dat je kind zijn of haar uiterste best zal doen bij de docent en dan heb je dat alvast in de pocket. Door pubers leer je vanzelf wel creatief te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.