kwaliteit orginele velgen

Ga voor kwaliteit met originele velgen

Net als bij de banden is er een grote keuze aan velgfabrikanten. Van merken zoals Advanti Racing Wheels tot BBS of O.Z., de keuzes zijn enorm gevarieerd en je zult er zeker één vinden die past bij de look die je zoekt.

Kwaliteitsvelgen

Originele velgen kosten echter veel geld en de verleiding is groot om te kiezen voor goedkopere replica’s, die er ongeveer hetzelfde uitzien en slechts een fractie van de prijs van de originele velg kosten. Hoewel replica’s er hetzelfde uitzien, hebben ze uiteraard niet dezelfde kwaliteit of kracht. Een lekke band bijvoorbeeld, is een klein ongemak dat gemakkelijker te verhelpen is dan wanneer je wielen gedeukt zijn, of erger nog: verbrijzeld. Dergelijke incidenten kunnen je laten stranden ​​als je geen vervangende velg bij de hand hebt. De meeste gerenommeerde velgfabrikanten hebben kwaliteitsnormen die ervoor zorgen dat de wielen zwaar genoeg zijn om slecht aangelegde wegen te overleven. Dus als je een velg en band gaat uitkiezen, bezuinig dan niet op het budget en kies originele banden en velgen van een gerenommeerde fabrikant.

orginele velgen

OEM-wielen

OEM is een acroniem dat wordt gebruikt in de automobielindustrie en staat voor Original Equipment Manufacturer. OEM verwijst naar elk onderdeel, inclusief wielen die kunnen worden uitgerust op een voertuig zoals het wordt afgeleverd vanuit de fabriek. Wielen die geen OEM zijn, worden aangeduid als niet-origineel, after-market of een andere term die verwijst naar het feit dat de wielen niet oorspronkelijk op het voertuig zijn gekomen. OEM-wielen zijn er in twee verschillende soorten: staal en aluminium. Stalen velgen zijn goedkoper te maken en worden over het algemeen gebruikt als een basiswiel op voertuigen die goedkoper zijn dan modellen die zwaar zijn aangepast. Stalen wielen worden ook vaak gebruikt op vrachtwagens. Het andere type OEM-wiel is het lichtmetalen wiel, dat veel sterker en mooier is dan een stalen wiel. Lichtmetalen velgen zijn meestal gemaakt van een aluminiumlegering. Hierop moet je letten bij het kopen van een nieuwe auto.

OEM-wielen

Voordelen van OEM-wielen

OEM-wielen op een bepaald voertuig kunnen om verschillende redenen wenselijk zijn. Ze zorgen ervoor dat het voertuig origineel is, wat kan helpen de waarde ervan te behouden. Als de OEM-wielen zijn vervangen door niet-originele wielen van de after-market, kan de waarde van het voertuig negatief worden beïnvloed. Fabrikanten hebben hogere normen voor hun OEM-apparatuur dan fabrikanten van after-market-wielen, die vaak van mindere kwaliteit en engineering zijn. Een ander potentieel voordeel van OEM-wielen is dat ze er misschien correcter uitzien op een bepaald voertuig dan after-market of niet-originele wielen, omdat ze specifiek zijn ontworpen en gekozen voor het voertuig waarop ze zijn gemonteerd. After-market-wielen zien er vaak niet goed uit als een ontwerp van het wiel het ontwerp van het voertuig niet aanvult.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.