Ga op droomvakantie in Clervaux

In het kleine landje is de prachtige stad Clervaux te vinden. Het is een stad met de meest mind-blowing bezienswaardigheden, waaronder het kasteel Clervaux. Ook zijn er avontuurlijke wandelpaden en zie je overal om je heen sprookjesachtige bossen en heuvels. In deze blog kun je meer lezen over het mooie Clervaux!

Bezoek het sprookjesachtige Clervaux

Clervaux is een klein stadje in het noorden van Luxemburg. Het ligt in een dal tussen allerlei bossen, waardoor het een magische uitstraling gekregen heeft. Een van de beroemde bezienswaardigheden in Clervaux is het kasteel met dezelfde naam. Het is een echte eyecatcher omdat het wat hoger ligt dan de andere gebouwen. Het valt erg op en je kunt het van een afstandje al zien liggen. Het kasteel van Clervaux staat erom bekend één van de mooiste kastelen van heel Luxemburg te zijn. Vanwege de pandemie besluiten steeds meer Nederlanders om een vakantiebestemming dichter bij huis te zoeken, en Luxemburg is dan een ideale optie. Het is een land dat veel te bieden heeft en de meeste mensen enorm positief verrast. Het is klein, heeft gezellige dorpjes en mooie natuur. Leuk voor een romantisch weekendje weg, maar ook prima voor een familievakantie! Clervaux is echter geen grote stad, dus heb je aan een dag of middag genoeg om alle bezienswaardigheden te kunnen zien. Vianden en Echternach zijn grote toeristen hotspots in Luxemburg, maar Clervaux is een zogenaamde hidden gem. Het is minder toeristisch waardoor je de authentieke sfeer van Luxemburg kunt proeven. Clervaux is daarom een ideale optie om te overnachten, omdat de sfeer er heerlijk ontspannen is en typisch Luxemburgs. 

Bezienswaardigheden in Luxemburg en de omgeving van Clervaux

De plek van Clervaux die je absoluut gezien moet hebben is het kasteel Clervaux. Het uit de 15e eeuw gedateerde witte kasteel kun je direct zien wanneer je de stad binnenrijdt. Het staat hoger dan de andere gebouwen in de stad omdat het gebouwd is op rotsen. In het kasteel zijn drie musea te vinden. De eerste is The Family of Man. Dit is een museum over een fototentoonstelling genaamd ‘The Family of Man’. De entreeprijs voor deze fotoreeks is €6,-. Je kunt meer dan 500 foto’s zien die gaan over wat mensen met elkaar verbindt. ’s Zondags vanaf 4 uur ’s middags kun je de tentoonstelling gratis bezoeken. Een ander museum in het kasteel is het Ardennenoffensief. Het wordt ook wel la Musée de la Bataille des Ardennes Clervaux genoemd. Het Ardennenoffensief is een grote veldslag die in Clervaux plaatsvond in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog in volle gang was. Je betaalt €3,50 per persoon. Als je een Luxembourg Card hebt kun je dit museum gratis bezoeken. Met deze kaart kun je gratis toegang krijgen tot verschillende musea in Luxemburg. Verder heb je nog het Maquettemuseum in het Clervaux kasteel. Ook voor dit museum betaal je €3,50 entree en kun je allerlei maquettes van burchten en kastelen bewonderen. Daarnaast kun je in Clervaux de Abdij bezoeken. Deze abdij ligt vlak buiten de stad. Het wordt ook wel de Benedictijner Abdij van Sankt Mauritius genoemd. Het is een adembenemend gebouw dat nog steeds gebruikt wordt. Vanaf de kerk in Clervaux wandel je binnen een halfuur naar de abdij. Naast het bezoeken van de abdij kun je er ook een winkeltje bekijken waar speciaal abdijbier verkocht wordt. De toegang is gratis.

Bezoek Vianden en wandel in de bossen van Luxemburg

Als je Clervaux bezoekt kun je op dezelfde dag ook naar Vianden gaan. Dit is een stadje dat net iets groter dan Clervaux is en ook een kasteel heeft dat je in de verte al kunt zien. Vianden laat zich omschrijven door sfeervolle straten en heeft een kabelbaan waarmee je de hele stad kunt zien. Ook is er een openbaar zwembad dat je uitzicht biedt over de hele stad en het kasteel. Vanaf Clervaux rijdt je binnen 30 minuten naar Vianden. Het is er wel veel drukker en toeristischer dan Clervaux. Behalve schattige stadjes en sprookjesachtige kastelen heeft Luxemburg ook heel wat te bieden voor fanatieke wandelaars en natuurliefhebbers. Vlakbij Clervaux bevinden zich namelijk de Ardennen, een rotsachtig gebied met een prachtige natuur waar je urenlang kunt wandelen. Rond de stad zijn 3 wandelroutes te vinden van verschillende lengtes. Je kunt kiezen uit 4, 6, of 11 kilometer. Er zijn dus wandelroutes voor zowel beginners als professionele wandelaars. Je kunt een kaart halen van de routes bij het plaatselijke toeristenbureau en de weg staat ook met borden aangegeven. Tijdens je wandeling heb je uitzicht op de bergen en het riviertje dat naar het dal stroomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.