Feiten en fabels over een refurbished iPhone

Feiten en fabels over een refurbished iPhone

Heel veel mensen denken nog steeds dat een refurbished iPhone hetzelfde is als een tweedehands iPhone. Daarnaast bestaat er nog steeds veel verwarring rondom de term ‘refurbished’, dus wat zijn nu precies de feiten en fabels? De belangrijksten lees je hier.

Fabel: refurbished is hetzelfde als tweedehands

Bij een tweedehands iPhone weet je niet wat de technische staat van het toestel is. De buitenkant kan er mooi uit zien, maar aan de binnenkant kan er van alles mis zijn. Ook heb je geen garantie, waardoor goedkoop duurkoop kan worden. Bij een refurbished iPhone bij Forza Refurbished weet je wél wat de technische staat van het toestel is omdat er 50 technische controlepunten zijn. Daarnaast heb je een garantie van 2 jaar op je aankoop. Al met al veel meer zekerheid dus.

Feit: refurbished is het beste alternatief voor nieuw

Wel met een kanttekening. De term ‘refurbished’ was één groot grijs gebied, want óók aanbieders die devices voor het oog netjes oppoetsen kunnen het label ‘refurbished’ gebruiken. Hierdoor was onderscheid maken tussen goede- en slechte kwaliteit niet te doen. Met de komst van het Keurmerk Refurbished, een professioneel keurmerk, ben je wél verzekerd van een kwalitatieve refurbished iPhone die afkomstig is van een professionele aanbieder en 100% technisch functioneel is. Let er dus altijd op dat de aanbieder over dit keurmerk beschikt, want dan is het zeker het beste alternatief voor nieuw. Ook een mooie bijkomstigheid is dat het 20% tot 60% voordeliger is dan nieuw!

Fabel: alléén oude iPhones zijn refurbished verkrijgbaar

iPhones zijn vaak al een jaar na introductie refurbished verkrijgbaar. Zo kun je de iPhone 11 Pro uit 2019 en de iPhone SE 2020 gewoon refurbished aanschaffen. Natuurlijk zijn ook oudere iPhones als de iPhone X refurbished en de iPhone 8 refurbished op www.forza-refurbished.nl verkrijgbaar. Er is een ruim assortiment. Voor elke wens en voor elk budget is er dus wel een geschikte iPhone te vinden.

Feit: ook op refurbished iPhones krijg je garantie

Bij Keurmerk Refurbished-aanbieders als Forza Refurbished is de wettelijke garantie één jaar. Daar bovenop krijg je nog een jaar extra garantie. In totaal is dat dus 24 maanden. Daarnaast heb je óók een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Indien de refurbished-aankoop je niet bevalt, kun je gewoon van de koop afzien en krijg je het aankoopbedrag teruggestort op je rekening.

Fabel: refurbished iPhones hebben een korte levensduur

Apple is oerdegelijk en voorziet iPhones van een lange software-ondersteuning van minimaal 5 jaar. Een refurbished iPhone gaat dus nét zo lang mee als een nieuwe variant. Het enige verschil is dat je een refurbished iPhone bij de aanbieder kunt inruilen en het tegoed kunt gebruiken voor je volgende aankoop. De aanbieder reviseert de iPhone opnieuw en maakt er een volgende eigenaar blij mee. Misschien heeft refurbished dankzij dit proces zelfs wel een langere levensduur dan Apple nieuw!

Conclusie

Als je een refurbished iPhone bij de juiste aanbieder aanschaft, dan is dat een betrouwbaar en betaalbaar alternatief voor nieuw. Je bent verzekerd van kwaliteit met garantie en voor een aantrekkelijke prijs. Daarnaast lever je, door te kiezen voor refurbished, een belangrijke bijdrage aan het behoud van ons milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.