eSIM, handig, snel en zeer gebruiksvriendelijk

eSIM, handig, snel en zeer gebruiksvriendelijk

Wat de reden is dat het eSIM bellen zo langzaam op start komt is voor iedereen een raadsel. Het lijkt erop dat de providers en de smartphone ontwikkelaars op elkaar wachten. Gelukkig is er een enkele provider die het al wel heeft aangedurfd om het virtuele bellen aan te bieden aan haar klanten. Alle abonnementen, ook de zakelijke Sim Only bij Simyo zijn eventueel verkrijgbaar met eSIM. Maar wat houdt eSIM nou precies in en waarom is het zo handig voor de gebruiker?

Wat is een eSIM?

eSIM maakt het virtueel bellen mogelijk. Het is een vervanging voor het bekende plastic simkaartje. De “e” van eSIM staat voor embedded. Wat in het Nederlands betekend ingebed ofwel geïntegreerd. Het plastic simkaartje zorgt ervoor dat jouw smartphone contact kan leggen met het netwerk van de provider en dat je dus vervolgens kunt bellen, sms’en en internetten. Zonder simkaartje kun je dus vrij weinig met je smartphone mits je een eSIM hebt. Een eSIM is als het ware een in je telefoon ingebouwd simkaartje. Het is een functie in je telefoon geworden. Eentje die je er niet in hoeft te stoppen.

Welke smartphones hebben eSIM?

Omdat eSIM een nog vrij nieuwe techniek is hebben niet alle telefoons deze functie. Mondjesmaat komen er wel steeds meer smartphones op de markt die eSIM diensten ondersteunen. De smartphones met eSIM geïntegreerd zijn momenteel de iPhone 11 en Samsung Galaxy S20. Ook andere internet of things bevatten steeds vaker de eSIM. Momenteel is deze nieuwe functie al ingebouwd in de Apple Watch en Samsung Gear bevatten de eSim. Naar verwachting wordt de eSIM de komende jaren in nog veel meer apparaten ingebouwd. Denk hierbij aan slimme koelkasten, rookmelders en zonwering.

Waarom is eSIM zo handig in gebruik?

Dankzij eSIM hoef je nooit meer te wachten op je simkaartje. Nadat je een abonnement of nieuw telefoonnummer hebt aangevraagd stuurt de bewuste provider je fysieke simkaartje via de post toe. Dit duurt over het algemeen enkele dagen. Bestel je een eSIM abonnement dan legt de provider direct contact met je smartphone en kun je binnen enkele minuten bellen, sms’en en internetten met je nieuwe nummer of abonnement. Wachten is dus verleden tijd, net als het friemelen om dat minuscule kaartje op z’n plek in je smartphone te krijgen. Omdat je telefoon geen opening meer nodig heeft voor een simkaartje is deze ook beter bestand tegen stof en water. Dus voor het behoud van je smartphone is een eSIM ook beter.

Dual-sim mogelijk zonder dat deze functie op je telefoon zit

Mensen die graag hun zakelijke en privé nummer op één telefoon binnen laten komen maken meestal gebruik van een smartphone met dual-sim functie. Dat betekent dat ze twee simkaartjes in hun telefoon kunnen stoppen en dus twee abonnementen of telefoonnummers te gelijk kunnen gebruiken vanuit één telefoon. Smartphones met eSIM hebben nu ook nog vaak een opening voor een fysiek simkaartje. Dat betekent dus dat je met een eSIM abonnement en een fysiek simkaartje ook twee abonnementen kunt gebruiken in één smartphone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.