Energie vergelijken voor bedrijven

Energie vergelijken voor bedrijven

Tegenwoordig krijgen we steeds meer inzicht in ons zakelijke energieverbruik. Dankzij zogenaamde slimme meters is het mogelijk om maandelijks een duidelijk beeld van de energiekosten te schetsen. Hierdoor wordt het voor bedrijven een stuk eenvoudiger om te besparen op de energielasten. Toch is die kennis niet altijd voldoende. Wat als de maandelijkse uitslag niet is wat je had verwacht? Hoe los je dit dan op? Overstappen naar een andere energiemaatschappij of het maandelijkse energieverbruik verminderen? En hoe pak je dat dan aan? Dat lees je in dit artikel!

Overstappen naar een andere energieleverancier

Is het bij jouw huidige energieleverancier niet mogelijk om inzicht te krijgen in het zakelijke energieverbruik? Wordt er geen gebruik gemaakt van ‘slimme meters’ en liggen de maandelijkse kosten zeer hoog? Dan kan het verstandig zijn om over te stappen naar een andere energieleverancier. Bovendien geldt ook bij zakelijke energie dat jaarlijks overstappen aangeraden wordt. Maar hoe pak je dit dan aan?

Allereerst is het belangrijk om jezelf goed te oriënteren op de energiemarkt. Vaak zien we dat er speciale ‘kortingen’ en ‘acties’ worden aangeboden bij zakelijke energie. Veel vaker nog blijken dit juist addertjes onder het gras te zijn. Laat je daarom niet verleiden tot zogenaamde goedkope energiemaatschappijen. Doe eerst zelf research en bekijk dan pas wat er aangeboden wordt. Door energie ervaringen van andere consumenten te lezen, kun je een goed beeld schetsen van iedere energieleverancier. Op basis van jouw eigen wensen kun je vervolgens een weloverwogen beslissing maken.

energie ervaringen voorbeeld

Zakelijke energieverbruik verminderen

Wanneer je overgestapt bent naar een andere energieleverancier, staat je nog één ding te doen: het zakelijke energieverbruik verminderen. Hierbij is het vooral belangrijk dat je meer inzicht krijgt in het huidige verbruik. Daar komen slimme meters bij van pas. Op basis van die gegevens kan het energiebedrijf maandelijks een rapport geven van de verbruikte energie. Zo zie je precies waar nog op bespaard kan worden en wat goed gaat. Op zakelijk gebied is het zeer moeilijk om het energieverbruik te verlagen. In je eigen huis zal je eenvoudigweg de verwarming wat lager zetten en apparaten direct uitschakelen. Op zakelijk gebied is dit niet altijd mogelijk. Je moet rekening houden met de efficiëntie van het personeel. Het werktempo kan beïnvloed worden door energiebesparende maatregelen toe te passen. Dat wil je niet. Hoe kun je op zakelijk gebied energie besparen, zonder de werkzaamheden te vertragen?

  • Zet een tijdschakelaar vast aan de verlichting op kantoor. Veel stroom wordt verbruikt als er niemand aanwezig is. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Door middel van een tijdschakelaar is het mogelijk om vergeten lampen automatisch uit te schakelen. Zo bespaar je eenvoudig veel energie.
  • Probeer sluimerverbruik zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Bespreek met het personeel welke maatregelen er getroffen kunnen worden om meer energie te besparen. Vaak komen zij zelf met innovatieve ideeën en kun je het personeel zo prikkelen om energiebewuster te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.