Elektrisch rijden

Elektrisch rijden

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen met een elektrische auto. Dit omdat men een goede bijdrage te leveren aan het milieu en het klimaat. Ook wil men besparen op benzine of diesel. Een van de dingen waarin een elektrische auto anders is dan een benzine- of dieselauto is de energiebron. De naam zegt het al de elektrische auto rijdt op elektriciteit. De elektriciteit waarop de auto rijdt wordt bewaard in de accu. Dit geeft het volgende feit: een elektrische auto opladen is noodzakelijk anders rijdt de auto niet.

Groen rijden

Tegenwoordig is de meest voorkomende variant van groen rijden elektrisch rijden. Vroeger was er naast rijden op benzine of diesel ook een mogelijkheid om te rijden op gas ook wel lpg genoemd. Gas wordt steeds minder populair. Tegenwoordig is de optie voor groen rijden de elektrische auto. In Nederland Wordt veel met tesla s gereden. Maar ook andere automerken hebben Elektrische auto s of hybride auto s.

Wat zijn hybride auto’s?

Hybride auto’s zijn auto’s die een accu hebben en elektrisch kunnen rijden en die ook hebben een brandingsmotor zodat de wagens ook op diesel of benzine kunnen rijden. Waarom zijn er hybride auto’s? Omdat veel elektrische auto’s een beperkte actieradius hebben. Dit betekent dat je niet zo ver kan rijden voordat de accu moet worden opgeladen. Om dit probleem te ondervangen heeft een hybride auto dus twee manieren van rijden: elektrisch en op een traditionele verbrandingsmotor.

Het is belangrijk dat als je groen rijd je niet steeds van auto wisselt. Het kan zijn dat de nieuwe generatie auto net iets groener is per gereden kilometer. Echter het bouwen en transporteren van een auto naar jou toe het is belastend voor het milieu. Daarom kan het zijn dat jouw groene auto van een vorige generatie nog steeds prima geschikt is voor jou.

Oplaadpunten

Als je een elektrische auto koopt is het van belang dat je deze op kan laden. Steeds meer benzinestations hebben een oplaadpunt. Maar het is veel gemakkelijker om een oplaadpunt bij je eigen huis te hebben zodat je auto kan opladen terwijl jij slaapt. Makkelijker kan het eigenlijk niet.

Het is verstandig van tevoren goed uit te zoeken: hoe dat oplaadpunt werkt. Wie dat wanneer voor jou kan aanleggen. Het is dan zinnig om te kijken naar het type auto, het type oplaadpunt, de prijs en ook de kundigheid van de installateur.

Echt groen

Als je echt bewuster het milieu wilt omgaan dan is het een idee om minder gebruik te maken van de auto. Door bijvoorbeeld meer te fietsen of te wandelen. Ook kun je dichter bij je werk gaan wonen dan heb je minder tijd nodig om te reizen en maak je ook minder kilometers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.