Een speelkleed voor je baby, wat zijn de voordelen?

Een speelkleed voor je baby, wat zijn de voordelen?

Een baby moet alles nog leren. Je kunt hem hierbij helpen met zijn sensoriële, cognitieve en motorische ontwikkeling. Dit kun je op veel verschillende manieren doen, maar als ze klein zijn is een speelkleed baby een goed idee om hem te laten spelen met verschillend speelgoed en op die manier zijn ontwikkeling te stimuleren. Wat zijn nog meer voordelen van een speelkleed voor je baby?

Speelgoed voor ontwikkeling

Baby’s zullen zich met de wereld om zich heen verbinden door hun zintuigen. De eerste paar maanden op deze wereld zullen ze alles ontdekken met hun zintuigen. Ze willen dingen aanraken, zien en horen. Speelgoed draagt hieraan bij en prikkelt hun zintuigen op verschillende manieren. Ook een speelkleed kan hier aan bijdragen. Een speelkleed babykamer geeft de mogelijkheid om nieuwe geluiden, kleuren en texturen te ontdekken. Al liggend op het speelkleed kunnen ze verschillend speelgoed ontdekken. Zo kan een speelkleed perfect gecombineerd worden met een babygym. Dit is dan ook het favoriete speelgoed van bijna elke baby. 

Coördinatie en spieren trainen

Het is goed voor baby’s om zich vrij te kunnen bewegen. Zo leren ze het potentieel van hun lichaam kennen. Het is goed om ze vanaf zeer jonge leeftijd op hun buik op een speelkleed neer te leggen. Als ze met hun gezicht naar beneden liggen, zullen ze vanzelf hun hoofd op willen tillen.  Dit helpt met het ontwikkelen en sterker maken van de nek- en rugspieren. Deze spieren zijn erg belangrijk om leren rechtop te zitten. Daarnaast zal het spelen met een babygym ook bijdragen aan de sterkere armen. Doordat ze naar de babygym reiken, strekken ze hun ledematen en zal het ook de coördinatie verbeteren en zijn ze in staat om alle spieren in het lichaam te trainen. 

Cognitieve en sensorische ontwikkeling

Een speelkleed leert een kind ook over oorzaak en gevolg. Hierbij gaan sensorisch ontwikkeling en cognitieve ontwikkeling hand in hand. Ze zullen leren dat wanneer ze iets willen pakken, ze richting het speelgoed moeten kruipen of reiken. Door ze met speelgoed op deze manier ook uit te dagen, kun je de ontwikkeling van je baby verder stimuleren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.