do & donts raamdecoratie

Do’s & dont’s van raamdecoratie

Voor je nieuwe woning of gewoon omdat je zwaar toe was aan nieuwe raamdecoratie.  Je hebt vast al even gespeurd op het internet naar welke raamdecoratie jij mooi vindt en voor welke ruimte. Voor de woonkamer zijn er bijvoorbeeld nét wat meer mogelijkheden dan de badkamer. Daarom heb ik voor je uitgezocht wat de absolute do’s en dont’s zijn van raamdecoratie in verschillende ruimtes!

De woonkamer

Allereerst de woonkamer, daar zijn de meeste opties mogelijk! Het hangt natuurlijk van je persoonlijke smaak af en welke interieurstijl je hebt of voor welke stijl je wil gaan. In een industrieel interieur zijn donkere houten jaloezieën bijvoorbeeld super mooi.  Wanneer je de jaloezieën in een donkere tint kiest, krijgt je houten jaloezie een stoere look. Houten jaloezieën in lichtere tinten hebben een chique look en zijn meer geschikt voor een modern, landelijk en klassiek interieur.

Een andere geschikte raamdecoratie voor de woonkamer zijn plissegordijnen. Strak maar toch ook sfeervol, wanneer je ’s avonds gezellig de lampjes aandoet en kaarsen aansteekt. Een super functioneel gordijn. Kies ze in Top down Bottom up uitvoering zodat je beide kanten kunt bedienen. Zo kun je overdag banen maken op de ramen en beheers je ieder moment van de dag het lichtinval. Ook heb je geen directe inkijk van langslopende buren!

Om de woonkamer compleet te maken raad ik je aan om een combinatie te maken met overgordijnen.  Deze verduisteren ’s avonds de ruimte niet alleen beter, maar brengen ook veel meer sfeer. Kies voor een waveplooi, om een rustige uitstraling te creëren.

De slaapkamer

Voor de slaapkamer zijn er eigenlijk net zoveel opties mogelijk, alleen moet je natuurlijk rekening houden  met het feit dat je een slaapkamer goed wil kunnen verduisteren.  De meest gekozen raamdecoratie voor de slaapkamer zijn toch wel gordijnen. Ga voor een vouwgordijn of plisségordijn met verduisterende voering! Ook aan  te raden zijn rolgordijnen met een verduisterende stof.  Zo kun  je van een heerlijke nachtrust kunt genieten.

Wat minder aan te raden is voor de slaapkamer, zijn raamdecoraties met een transparantie erin.  Wél kun je natuurlijk een combinatie maken met overgordijnen met een verduisterende voering! Zo kies je voor houten jaloezieën of shutters samen met overgordijnen. Stijlvol, trendy maar ook functioneel én geschikt voor de slaapkamer!

slaapkamer raamdecoratie

De badkamer

Een vochtige ruimte waar je privacy súper belangrijk is. Je wil natuurlijk niet dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken wanneer je ’s ochtends lekker staat te douchen.  Wat ik je allereerst niet wil aanbevelen zijn gordijnen in de badkamer. Wanneer je de ruimte niet goed ventileert en door de vochtigheid kan het gordijn gaan schimmelen én dat wil je natuurlijk niet! PVC jaloezieën daarentegen zijn wél super geschikt voor de badkamer. Door de kunststof lamellen en privacy sluiting is dit de beste keuze voor je badkamer! Liever iets anders? Dan zijn plisségordijnen ook een hele mooie keuze voor een badkamer, wel belangrijk dat je de ruimte goed blijft ventileren!raamdecoratie badkamer

De keuken

Een ruimte waar je dagelijks lekker staat te kokkerellen en af en toe te bakken. Hier wil je je natuurlijk helemaal ongestoord kunnen focussen. Gek genoeg ziet de keuken er altijd net iets anders uit ná het koken dan vóór het koken. 😉 Wat uienschillen verspreid over het aanrecht, misschien zelfs wat vetspetters.  Oh jee, toch niet op m’n raamdecoratie die boven het gasfornuis hangt?! Gelukkig zijn er wat handige raambekledingen voor de keuken waardoor dit niet gebeurt!

Kies bijvoorbeeld voor een duo rolgordijn. Het duo rolgordijn heeft de voordelen van een jaloezie en een rolgordijn, ook wel bekend als een roljaloezie.  Makkelijke stof om schoon te maken én de banen wisselen elkaar af, waardoor je een combinatie van lichtinval en privacy hebt.

Daarnaast zijn  jaloezieen of plisségordijnen in Top down Bottom up uitvoering ook super voor de keuken. Doordat je het plisségordijn aan beide kanten kunt bedienen, kun je een baan maken op het raam. Zo vermijd je directe inkijk, behoud je lichtinval en blijft je gordijn schoon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.