weetjes wasmachine kopen

Dit moet je weten als je een wasmachine gaat kopen

Is jouw wasmachine nodig aan vervanging toe of heeft deze het inmiddels begeven en wil je zo snel mogelijk een nieuwe aanschaffen? Dan heb je logischerwijs haast om deze beslissing te maken. De wasmachine is immers wel een apparaat waar we eigenlijk niet zonder kunnen. Doordat de beslissing haastig genomen moet worden, zien we echter vaak dat er miskopen worden begaan. ‘Welke wasmachine is als beste uit de test gekomen?’ Dat is een vraag die vaak gesteld wordt, maar op heel veel verschillende manieren uitgelegd kan worden. Je kan enorm veel verschillende testen van de Consumentenbond naast elkaar leggen, maar de prijswinnaar hoeft echt niet de perfecte keuze voor jou te zijn. Hier hangt nog veel meer vanaf. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten als je een wasmachine gaat kopen. Wij zetten dit voor jou op een rijtje om de zoektocht iets te vereenvoudigen!

Hoe snel is een energiezuinige wasmachine echt?

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. We vinden het dan ook steeds belangrijker dat grote huishoudelijke apparaten energiezuinig werken. Tegenwoordig streven wasmachines niet meer alleen naar het hoogst haalbare energielabel (A+++), maar doen ze er nog een schepje bovenop. Zo zijn er wasmachines die adverteren met een 20%, 40% en 60% zuiniger verbruik dan het A+++ label. Toch raden wij volgens de tip van WasmachineSale.nl aan om je hier niet blind op te staren. Natuurlijk zijn energiezuinige kwaliteiten belangrijk, maar wat betekent dit in de praktijk?

Voor een deel kunnen we stellen dat het energielabel misleidend kan zijn. Deze is alleen maar gebaseerd op perfecte omstandigheden. Zo geldt deze enkel als je altijd op het eco-zuinige wasprogramma wast. Er zijn slechts weinig huishoudens die dit ook werkelijk doen. Bovendien kosten deze programma’s enorm veel tijd. Een gemiddeld eco-wasprogramma doet er gerust 4 uur over om een kleine hoeveelheid wasgoed te wassen. In een druk gezin kan dit niet wenselijk zijn. Het is dan ook kiezen tussen twee kwaden: kies je voor een korter programma die minder energiezuinig is? Of wacht je 4 uur, waardoor het wassen een dagtaak wordt?

energiezuinige wasmachine

Hoe belangrijk zijn verschillende wasprogramma’s?

Tegenwoordig komen we steeds vaker wasmachines tegen die met een heel scala aan verschillende wasmachines worden uitgerust. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het bestaat. Wat dacht je van een programma om outdoor kleding of zwemkleding te wassen? Ja, echt het bestaat! Maar wat is hier de toegevoegde waarde van? Uit onderzoek blijkt dit tegen te vallen. De standaard wasprogramma’s zijn echt voldoende om ieder soort wasgoed netjes schoon te krijgen. Laat je dan ook niet misleiden door mooie verhalen, maar bekijk de specificaties van de wasmachine goed. Deze vertellen je veel meer over de kwaliteit en levensduur van het apparaat.verschillende wasprogramma's

Prijs

Veel mensen denken dat de duurste wasmachine ook direct de beste is. Dat hoeft echt niet altijd zo te zijn. Laat je ook niet leiden door bijzondere programma’s of verkooppraatjes bij het duurdere segment. Neem zelf alle specificaties onder de loep en lees online reviews van andere consumenten. Op basis van jouw eigen wensen, budget en voorkeur kan je vervolgens een weloverwogen keuze maken. Een keuze die hopelijk voor jarenlang wasplezier garant staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.