Dit mag niet ontbreken in de babykamer!

Dit mag niet ontbreken in de babykamer!

Bij de eerste positieve zwangerschapstest begin je vaak al met dagdromen. Hoe zou jullie kindje er straks uitzien? Zal het een jongen of een meisje zijn? Is het helemaal gezond? Hoe zal de gezinsdynamiek worden? Stiekem begin je ook al ideeën uit te stippelen met betrekking tot de kamerindeling. Want als er een kleintje (bij) komt, dan zal er toch wel het één en ander veranderd moeten worden. Het inrichten van de babykamer is misschien wel hét leukste wat er is tijdens de zwangerschap. Een plekje maken voor de baby, wegdromen bij het ledikant of wiegje… iets mooiers bestaat bijna niet. Maar wat heb je toch eigenlijk allemaal nodig zodat dit kamertje aan alle eisen voldoet? Hier een handige lijst vol producten dien iet mogen ontbreken in de babykamer!

Commode

Commodes zijn geweldige dingen die in werkelijk geen enkele babykamer mogen ontbreken. Gelukkig worden deze in de meeste babywinkels dan ook als set met een ledikant verkocht. Dat geeft ook wel weer aan hoe belangrijk ze zijn. Soms is het ook slim om nog een losse commode extra te kopen. Bijvoorbeeld bij een tweeling, zodat jij en je partner ze tegelijkertijd kunnen omkleden. Ook wanneer je al een ander jong kind hebt en een baby onderweg is, kan het prettig zijn om ook nog een extra commode aan te schaffen. Zo hoef je niet telkens op en neer te lopen tussen de verschillende kamers, maar heeft ieder kind een eigen plekje om de luiers te verschonen en eenvoudig om te kleden.

Commodes

Een prettige loungestoel of schommelstoel

Het is ook fijn als er een plekje in de babykamer is om op te zitten. In het begin heel handig voor de nachtvoedingen. Zeker wanneer je borstvoeding geeft. Combineer de stoel – indien daar ruimte voor is – met een klein bijzettafeltje en een plaid. Zo kan je heerlijk warm en comfortabel zitten en eventueel ook zelf nog wat drinken als dat nodig is.

Een schommelstoel fungeert niet alleen als handig meubelstuk om op te voeden, maar ook om je kindje mee in slaap te wiegen. Vooral zeer jonge baby’s vinden het vaak fijn om zachtjes heen en weer gewiegd te worden en zo in slaap te vallen. Dankzij een schommelstoel kan jij heerlijk blijven zitten terwijl je je kindje heerlijk rustig in slaap wiegt.

Op latere leeftijd is een prettige stoel ook nog eens gewoon handig voor het lezen van een boekje voor het slapengaan of om simpelweg nog even de dag door te nemen en te knuffelen. Een stoel mag dan ook echt niet ontbreken!

Ledikant

Een goede nachtrust is essentieel met een baby. Helaas moeten we ook toegeven dat met name het eerste jaar vaak in het teken zal staan van gebroken nachten. Je kunt er wel alles aan doen om de nachten zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een fijne slaapplek speelt hier al een belangrijke rol bij. Zo mag een ledikant van Beddies zeker niet ontbreken. Hier kan je kind tot circa 2 tot 2,5 jaar prins- of prinsesheerlijk in slapen. Je kunt ook de eerste maanden een wiegje gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je kind veel meer geborgen ligt en hierdoor in de meeste gevallen ook makkelijker in slaap valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.