Bedroom

De voordelen van de lockdown – top 5

Het is voor veel mensen lastig geweest om zolang in de lockdown te zitten. Veel onderdelen van het sociale leven vielen helaas weg. Toch heeft het niet alleen maar nadelen gehad. Er zijn ook positieve kanten geweest aan deze tijd. Ook al leek de lockdown misschien moeilijk voor jou. Je herkent je ongetwijfeld in één van de vijf onderstaande punten. 

#1 Seksualiteit ontdekken

Stellen waren meer op elkaar aangewezen omdat alle verjaardagen, werkborrels en andere feestjes waren afgelast. Dit maakte plaats voor gezamenlijke avondjes thuis. Als het meezit heb je elkaar op seksueel vlak opnieuw ontdekt. Deed je het wat vaker of heb je nieuwe sexstandjes uitgeprobeerd? Dat is fantastisch. Singles hebben wellicht een extra speeltje gekocht op sextoystips.com. Waarom? Seksualiteit is iets heel gezonds, en het is normaal dat je daar de tijd voor neemt als je je op geen enkele andere manier meer kan (of mag) vermaken!

 

#2 Creativiteit ontdekken

Niet alleen seksualiteit maar ook de creativiteit is van veel mensen naar boven gekomen. Nieuwe en rustgevende hobby’s zijn bijvoorbeeld breien, haken, puzzelen, lezen en wandelen. Het is niet gek dat mensen dit nu graag doen omdat men voor werk lange tijd achter het scherm zit. Na een paar uur wil je graag je ogen meer rust geven. 

 

#3 De stilte opzoeken

Het geluid van het nieuws, de radio, de virtuele meetings en de mobiele telefoon tegelijk kunnen soms overrompelend zijn. Vooral als je extra gevoelig bent voor prikkels. Het is dan belangrijk om volledig de rust op te zoeken. Dat doe je het beste door echt alle apparaten om je heen uit te zetten. Pak een boek of ga eventueel lekker mediteren. Zo geef je ook je gedachten een plekje. Dat helpt je weer om de heftige emoties die je in deze tijd ervaart ook een plek te geven. 

 

#4 Beter tot rust komen

Voor veel mensen is dit een groot voordeel. Reizen in het OV of in de file is nu niet meer nodig. Werken ging voor veel bedrijven volledig vanuit huis. Dit scheelt weer flink wat prikkels die je als mens overdag ervaart. Nu heb je de kans om thuis lekker rustig op te starten en eventueel een frisse neus te halen voor je begint met werk. Dat is weer even wat anders dan die drukke spits elke dag. Het is best fijn om te beginnen aan je eigen keukentafel met je eigen kop koffie. 

 

#5 Er een side hustle op nahouden 

Omdat mensen niet meer hoeven te reizen hebben ze gedurende de dag meer tijd. Die tijd kun je natuurlijk besteden aan Netflix. Echter kun je ook extra geld verdienen in je vrije tijd. Daarom kiezen veel mensen nu voor een side hustle, ofwel een bijbaan naast je fulltime baan. Denk hierbij aan e-commerce, copywriting of handelen in cryptovaluta. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.