De handigste rollator accessoires!

De handigste rollator accessoires!

Sinds jaar en dag lopen de wat oudere mensen in Nederland met rollators. Handig, zo kunnen namelijk veel mensen mobiel blijven. Tegenwoordig zijn er dan ook steeds meer accessoires te koop voor jouw rollator. Zo zorgen sommige accessoires voor meer gebruikersgemak, terwijl andere accessoires zelfs uw veiligheid kunnen vergroten. Benieuwd geworden naar de accessoires voor uw eigen rollator? Of wilt u misschien wel een van de handige accessoires cadeau geven? Lees dan verder!

Dienblad

Een geliefd accessoire voor op rollators zijn dienbladen. De dienbladen zorgen dat het gemakkelijk is om eenvoudig iets te plaatsen op uw rollator. Bijvoorbeeld een kop koffie of een warm bord met uw avondeten. Let wel op bij de aanschaf van een dienblad dat u kijkt naar de afmetingen van de zitting, niet elk dienblad past op elke rollator.

Rollatortas

Een paar boodschappen doen doet vrijwel iedereen wel is. Een rolstoeltas maakt het dan een stuk makkelijker om uw boodschappen mee te krijgen. Door een rollatortas vast te maken aan uw rollator kunt u gemakkelijk uw boodschappen meenemen. Tegelijkertijd zorgt het gebruik van een rollatortas ervoor dat u met uw beide handen de rollator vast kunt blijven houden en u niet met een tas hoeft te dragen.

Stokhouder

Neemt u naast uw rollator ook graag een wandelstok mee? Dan heeft u vast al wel is het probleem gehad dat u uw stok niet mee kon krijgen. Een simpele maar handige oplossing is het gebruik van een stokhouder. Zo kunt u heel simpel uw wandelstok meenemen. Let er wel bij op dat u de juiste stokhouder bestelt, deze zijn namelijk merkafhankelijk.

Drempelhulp

Merkt u dat u moeite heeft met enkele drempels in en om het huis? Dan kan een drempelhulp een fijn accessoire zijn. Door een drempelhulp te plaatsen bij een onhandige drempel kan het gemakkelijker zijn uit huis te gaan. Voor veel ouderen met een rollator kan een nare drempel bij de voordeur (onbewust) een struikelblok zijn om naar buiten te gaan.

Passende rollator

Wilt u graag de bovenstaande accessoires voor uw rolstoel, maar merkt u dat deze niet passen? Of misschien werkt uw rollator niet zoals u wenst en wilt u graag een nieuwe? Dan kunt u er altijd over nadenken om een nieuwer model aan te schaffen. Zo kunt u alle gewenste accessoires op uw rollator plaatsen. Het voordeel van een nieuwe rollator of nieuwe accessoires kan zijn dat het gemakkelijker wordt voor u om buiten de deur te gaan. Klinkt goed, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.