De drie meest gestelde vragen op het gebied van nieuwsgroepen!

De drie meest gestelde vragen op het gebied van nieuwsgroepen!

Als jij al gebruik maakt van Usenet, heb je de term “nieuwsgroepen” vast al eens voorbij horen komen. Maar, misschien is het je nog steeds niet helemaal duidelijk wat zo’n nieuwsgroep nou precies is, en wat je ermee kan. In deze blog zullen wij je uitleg geven over nieuwsgroepen, door drie veelgestelde vragen hierover te beantwoorden. 

 

  • Wat is een nieuwsgroep?

 

Voordat we je een diepere uitleg geven over nieuwsgroepen, is het handig om te vertellen wat dit eigenlijk precies is. Usenet kent heel veel verschillende nieuwsgroepen, want het is hier in opgebouwd. Elke nieuwsgroep kent zijn eigen onderwerp, zoals politiek of muziek. Binnen deze nieuwsgroep kan jij dit onderwerp discussiëren, of hier bestanden van downloaden. Wanneer jij gebruik wil maken van een nieuwsgroep, moet je eerst een abonnement afsluiten bij een provider. In dit opzicht is Usenet anders dan bijvoorbeeld Internet, want hier is dit niet nodig. 

 

  • Hoe duur is Usenet?

 

Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van Usenet, want nieuwsgroepen zijn niet gratis. Je moet een bepaald bedrag betalen, wil jij hier aan deelnemen. Deze nieuwsgroepen worden door providers aangeboden in verschillende pakketten. Het verschil in de prijs hangt af van hoeveel jij Usenet gebruikt. Wel biedt elk pakket de mogelijkheid om onbeperkt te kunnen downloaden of te kunnen informeren. Je kan Usenet al gebruiken voor €2,- per maand, maar de kosten liggen vooral aan jouw wensen. Het verschil in pakketten zit vooral in jouw snelheid en jouw aantal verbindingen. 

 

  • Is Usenet legaal?

 

Voordat je gebruik wil gaan maken van Usenet, is het fijn om zeker te weten of het gebruik hiervan legaal is. Gelukkig is dat zo, maar er zijn wel voorwaarden. Op Usenet mag je namelijk niet alles delen. Bestanden met auteursrecht zijn namelijk verboden om te delen. Wanneer er auteursrecht op een bestand zit, betekent dit dat alleen de maker van dit bestand het recht heeft om dit te delen. Wanneer jij een bestand met auteursrecht deelt of downloadt, kan je hier een fikse boete voor krijgen. 

Heb jij nog meer vragen?

Staat jouw vraag hier niet tussen, maar heb jij hier wel graag een antwoord op? Neem dan eens een kijkje op de website van ViperNews. Hier vind jij een overzicht van de meest gestelde vragen op het gebied van nieuwsgroepen, naast veel andere informatie over Usenet. Neem dus snel een kijkje! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.