De beste laminaatvloeren

De beste laminaatvloeren voor kleine ruimtes

Hoe laminaatvloeren kunnen bijdragen aan de optische vergroting van kleine kamers
Bijna niemand zal klagen over te veel ruimte – geen wonder, want bij de inrichting van grote ruimtes kun je je echt uitleven. Het is een echte uitdaging om kleine kamers zo te ontwerpen dat ze er niet nog smaller uitzien. Waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van kleuren, meubels en vloeren voor een paar vierkante meter, hebben wij hier voor je samengesteld.

Op het gebied van kleuren en meubels kunt je tal van tips lezen voor interieurontwerp:

  • Heldere, koele kleuren aan de wanden geven de ruimte breedte en openheid. Lichtblauw zorgt ervoor dat muren er discreter uitzien. Meubilair in dezelfde tint versterkt dit effect nog eens extra. Donkere kleuren daarentegen verkorten de diepte van de ruimte visueel.
  • Laag meubilair vergroot optisch de ruimte.
  • Een nogal puristische decoratie voorkomt de indruk van overbelasting. Te veel decoratieve items maken een kamer al snel klein of zelfs rommelig.
  • Voldoende helderheid is zeer belangrijk. Verschillende lichtbronnen vergroten optisch de ruimte en zetten accenten. Dit effect is het sterkst bij een plafondoverstroming. Indirect licht is ook ideaal. Een enkele plafondarmatuur met een grote lampenkap wordt niet aanbevolen.
  • Functionele en mobiele meubels zijn echte ruimtewonderen.
  • Correct geplaatste spiegels kunnen ook bijdragen aan optische vergroting. Een positie tegenover een raam is ideaal.

Tapijt en laminaat

Het ontwerp van de vloer wordt in deze context vaak verwaarloosd. Dit heeft ook een effect op de groottebeleving van een ruimte. Doorlopende, heldere laminaatvloeren, zoals de Cutter Oak of Veranda-decors, zorgen ervoor dat een ruimte breder lijkt. Toch moet het laminaat een tint donkerder zijn dan de muurverf. Kleine tapijtjes of bruggen mogen niet worden gebruikt.

Een grote truc is het kiezen van meubels met slanke poten en voeten, omdat dit het zicht op de vloer vrij laat en tevens bijdraagt aan de optische vergroting van een ruimte. Hoe meer laminaat vloer je ziet, hoe ruimer en luchtiger het totale effect van de ruimte zal zijn. Meubels die van onderaf verlicht zijn, hebben een indrukwekkend effect: ze lijken te zweven.

Wie niet zonder het grote zitlandschap wil, moet kiezen voor de kleur van de vloer. Dit geeft de indruk van een tweede niveau en geeft niet de indruk dat de ruimte erg druk is.

Als meerdere kamers van een appartement vrij klein zijn, is het raadzaam om over het gehele oppervlak van meerdere kamers hetzelfde laminaatdecor aan te brengen. Dit verbindt de afzonderlijke kleine oppervlakten en maakt een globale grotere optische indruk. Laminaat direct, kan je alles vinden over het bedrijf!

laminaatdecor

Het leggen van laminaat

De oriëntatie van de panelen heeft ook invloed op het uiterlijk. Het is beter om de panelen in de lengte te leggen, omdat dit de ruimte uitrekt. Laminaat dat dwars gelegd wordt, daarentegen, verkort een ruimte optisch. Ook kleine mozaïekpatronen zijn niet aan te raden, omdat dit de ruimte in kleine ruimtes verdeelt en daardoor optisch smaller maakt. Grote plankformaten van laminaat hebben daarentegen een positief effect op de ruimtegrootte. Het is het uitgebalanceerde samenspel van wandkleuren, meubels, patronen en vloeren dat een totaalindruk creëert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.