De belangrijkste weetjes over het trimmen van een baard op een rij

De belangrijkste weetjes over het trimmen van een baard op een rij

Een baard is nog altijd het ultieme teken van mannelijkheid. Een baard is tijdloos. Door de jaren heen is baardgroei altijd enorm populair gebleven. Natuurlijk zagen we wel weer steeds andere modellen, maar de voorliefde voor gezichtsbeharing is altijd gebleven. Het leuke van een baard is dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Ieders baardgroei is anders. Maar het krijgen van een mooie, gezonde en krachtige baard gaat niet zonder slag of stoot. Je baard trimmen is van essentieel belang om deze mooi te houden.

Maar weet jij eigenlijk wat hierbij belangrijk is? Nee? Dan wordt het hoog tijd om je hier verder in te verdiepen. In dit artikel zetten we de belangrijkste weetjes over het trimmen van baarden op een rij.

Verzorg je baard goed

Hoe langer je baard wordt, hoe meer zorg deze ook nodig heeft. Het is toch gek dat we wel het haar op ons hoofd regelmatig wassen en behandelen, maar dit vervolgens vergeten bij het haar op ons gezicht? Dit is ook gewoon haar wat extra voeding kan gebruiken. Zorg er daarom voor dat je een speciale shampoo en conditioner voor baarden in huis haalt.

Besef goed dat de haartjes van je baard een stuk stugger en dikker dan die op je hoofd zijn. Daardoor kan er bij een volle baard toch veel viezigheid in gaan zitten. Zelfs als je dit zelf nog helemaal niet door hebt. Daarom belangrijk om elke ochtend in elk geval te beginnen door je baard even goed uit te spoelen. Dit kan ook gewoon onder de douche worden gedaan. Zo voorkom je dat je baard er onverzorgd uit gaat zien en misschien zelfs een naar luchtje krijgt.

Je kunt baardolie gebruiken om de haarzakjes te verzachten en verder te hydrateren. Zo blijft de huid soepel en gezond.

Dagelijks borstelen en stylen

Bij een langere baard kom je er niet meer onderuit om deze dagelijks te behandelen. Lees op baardtips.nl hoe je dit precies moet aanpakken. Een lange baard hoeft er helemaal niet onverzorgd uit te zien, maar dat risico is wel groot als je er weinig aan doet. Begin daarom elke dag met het borstelen en stylen van je baard. Je zult direct het verschil merken en voorkomt zo die verwilderde look.

Ga op zoek naar een goede barbier

Natuurlijk kun je je baard zelf bijtrimmen met een goede baardtrimmer, maar het beste resultaat verkrijg je natuurlijk enkel bij een barbier. Vergelijk het maar eens met zelf je hoofdhaar scheren met een tondeuse of dit door een kapper laten doen. Hoe goed je ook je best doet, het is bij de kapper meestal een stuk netter.

Zeker wanneer je nog weinig ervaring hebt met het laten staan van een baard, is het goed om de eerste paar keren naar een barbier te gaan. Deze kan op basis van jouw baardgroei en gezichtsvorm bedenken welk model hier het beste bij past. Deze tips kun je vervolgens ook weer heel eenvoudig thuis toepassen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.