vakantie in de Dordogne

Bereid je alvast voor op een vakantie in de Dordogne

We zijn meer dan ooit toe aan een vakantie: even weg uit je eigen omgeving en jezelf omringen met zon, zee en cultuur. En we gaan de goede kant op: vakanties voor het najaar en volgend jaar worden alweer volop geboekt. Kun je niet wachten tot het zover is? Het kan nooit kwaad je alvast in te lezen in leuke vakantiebestemmingen. In dit artikel nemen we je mee naar de Dordogne, een streek die bij liefhebbers van Frankrijk zeer bemind is.

De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk. De regio kenmerkt zich door historische kastelen, pittoreske dorpjes en de prachtige natuur. Het is er vrijwel altijd heerlijk weer en de streek is onder de Nederlandse vakantiegangers met recht populair. De Dordogne is de perfecte plek om helemaal bij te komen.

Als je op zoek bent naar een luxe vakantiepark in Frankrijk doe je er goed aan om te kiezen voor een park bij een beheerder die de regio goed kent. Je hebt dan een brede keuze aan luxe vakantiehuizen in de Dordogne waar je geheel coronaproof en conform de richtlijnen vakantie kunt vieren. Ideaal als je écht niet meer kunt wachten om de zon op te zoeken.

De perfecte vakantie voor iedereen

Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan de Dordogne. De streek heeft alles wat Frankrijk zo’n mooi vakantieland maakt, van uitgestrekte groene heuvels tot lavendelvelden en middeleeuwse dorpjes. Vier je je vakantie in de Dordogne, dan komt iedereen aan zijn trekken. Er is veel te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de eeuwenoude grotten die de regio rijk is. De grotten staan bekend om de indrukwekkende prehistorische rotstekeningen die erin gemaakt zijn.

Een kanotocht over de rivier

Vanuit je vakantiehuis of -park ontdek je de hele regio. Ook voor de sportievelingen onder ons is er genoeg te beleven. Kanovaren is in de Dordogne bijvoorbeeld een populaire bezigheid. Terwijl je over de rivier dobbert zie je de meest mooie plekken aan je voorbij trekken. Er zijn genoeg strandjes om tussendoor aan te meren en te picknicken. Als kanoën niet je ding is kun je in de Dordogne ook heerlijk in de natuur wandelen of fietsen.

Ontdek het Franse leven

Op vakantie in Frankrijk wil je natuurlijk ook de cultuur proeven. In de vele oude dorpjes die de Dordogne rijk is leer je het Franse leven kennen. Overal waar je komt vind je winkeltjes die de beste streekproducten en delicatessen verkopen. Ook zijn er gezellige cafeetjes en restaurantjes waar je tijdens lunch en diner van de Franse keuken kunt genieten. Een echte aanrader is Sarlat-La-Canéda, een middeleeuwse stad vol schitterende historische gebouwen en kerken. Plan je bezoek aan de stad op een zaterdag, want in de ochtend is er markt. Bij de talloze kraampjes is van alles te kopen en te ontdekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.