Wanneer je een auto hebt is het fijn om te weten hoeveel benzine je verbruikt zodat je dit kan meerekenen in de kosten die je hebt aan je auto. Benzine verbruik berekenen is op zich niet zo heel moeilijk. Wij leggen jou uit hoe je dat het beste kunt doen.
Hoe bereken je verbruik
Het makkelijkste is het om dit te doen wanneer je een volle tank benzine in je auto hebt zitten. Wanneer je die hebt zet je je dagteller op 0 en ga je gewoon je kilometers rijden die je normaal ook zou rijden. Na verloop van tijd moet je gaan tanken. Je kijkt dan hoeveel liters je moet tanken om je tank weer vol te hebben. We gaan er even vanuit dat je 20 liter benzine moet tanken voordat je tank weer vol is. Je kijkt dan op hoeveel kilometer je dagteller staat. Deel nu het aantal kilometers wat je hebt gereden door het aantal liters wat je hebt getankt en zo krijg je te weten hoeveel liter jouw auto verbruikt per kilometer.
Welke brandstof tank je?
Wanneer je auto rijd of motor dan heb je te maken met brandstof, of hij moet al elektrisch zijn dan is het een ander verhaal. De meeste brandstof kennen we allemaal wel zoals euro95, gas en diesel.
Sinds een tijdje is er ook blauwe diesel. Dit is gemaakt van hoogwaardige diesel. Op steeds meer plekken in Nederland kun je blauwe diesel tanken. De prijs is wat hoger dan de andere diesel maar wanneer je voor blauwe diesel kiest kies je ook voor vermindering aan co2 en je kunt langer doen met jouw auto-onderdelen. Blauwe diesel kan tegen een hele lage temperatuur. Bij een temperatuur van -20 graden Celsius is het nog steeds vloeibaar. Geen last meer dus van verstopte brandstoffilters of bacteriegroei. Deze brandstof kan je gebruiken zonder een aanpassing aan de motor te hoeven doen. Natuurlijk moet je wel al een diesel gebruiker zijn.
Europees goedgekeurd
Het duurzame product blauwe diesel is door de Europese Unie goedgekeurd en heeft daardoor een Europees keurmerk gekregen. Dit keurmerk zie je ook op de pomp staan wanneer je gaat tanken. Je moet wanneer je gaat tanken wel goed opletten dat er ook daadwerkelijk een Europees keurmerk op zit. Er zijn namelijk nogal wat concurrenten op de markt zonder keurmerk.
Waar is blauwe diesel van gemaakt
Blauwe diesel is niet van aardgas gemaakt zoals je in eerste instantie zou verwachten van een brandstof. Het is namelijk volledig gemaakt van materialen die herwinbaar zijn. Deze bron raakt dus nooit uitgeput. Blauwe diesel is een schonere brandstof omdat het geen biodiesel bevat. Hierdoor is het een schonere diesel. Blauwe diesel gebruiken heeft dus, zeker voor je auto en het milieu, alleen maar voordelen. Het is duurzaam, co2 verlagend en het vormt geen groei van bacteriën op je onderdelen van de auto waardoor die langer meegaan. Alles bij elkaar dus een win win situatie waar je aan meedraagt bij het tanken hier van.