Benut je zolder optimaal door middel van een vaste houten trap!

Benut je zolder optimaal door middel van een vaste houten trap!

Heb je een zolder die je alleen kunt betreden met een uitschuiftrap? Dan gebruik je de zolder waarschijnlijk alleen als opslag ruimte, omdat deze lastig bereikbaar is. Dat is natuurlijk zonde, want deze ruimte kan veel beter benut worden. Als je een vaste stevige houten trap tegen het luik zet, zal je zien dat je veel gemakkelijker naar de zolder gaat. Je kan de zolder dan gebruiken als extra kinderkamer of inrichten met kledingkasten. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? lees dan snel verder! 

Bibliotheektrap 

Een goede optie is de bibliotheektrap, omdat deze comfortabele horizontale treden heeft. De bibliotheektrap is geschikt als trap voor een boekenkast of bibliotheekwand, maar doordat deze erg stevig is kan hij ook gebruikt worden als zoldertrap. Daar komt bij dat er ook een leuning gemonteerd wordt op het bovenste gedeelte, zodat het iets minder spannend is om naar beneden te gaan. 

Ruimte besparende trap 

Heb je op de bovenverdieping weinig ruimte? Of zit het zolderluik midden in een looproute? Dan is een ruimte besparende trap een goede keuze. Door de steilere positionering neemt deze trap vergeleken met een normale trap maar 30-40% van de ruimte in beslag. Door de vlakke treden blijft hij wel comfortabel in gebruik. Gebruikmakend van de bovenste dwarslat, kan de trap permanent tegen de muur of balk worden gemonteerd. Maar wanneer je de trap bij niet-gebruik wenst weg te zetten of op te bergen, dan kun je kiezen voor een semi-permanente bevestiging. 

Steektrap 

Zit het zolderluik midden in de gang? Dan kan een vaste ladder enorm in de weg staan. In deze situatie kan je gaan voor een houten steektrap. Deze trap wordt kant-en-klaar geleverd, hij hoeft alleen nog op de gewenste positie gemonteerd te worden. De trap kan permanent tegen de muur of balk worden gemonteerd, maar wanneer je kiest voor een semi-permanente bevestiging, dan behoud je flexibiliteit om de trap weg te zetten of op te bergen zodat hij niet in de weg staat wanneer je hem niet gebruikt. 

Houtenladders.nl

Ben je enthousiast geworden en is een houten ladder een goede toevoeging aan jouw huis? Neem dan een kijkje op de website van houtenladders.nl en ontdek het ruime assortiment. Ze maken de houten ladders van duurzaam Oregon Pine van hoge kwaliteit. Een hoogwaardige houtsoort die ze zelf uit Amerika importeren. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.