autoruitfoli

Autoruiten blinderen met autoruitfolie: 3 handige weetjes

Denk je er al een geruime tijd over om de autoruiten te blinderen? Maar twijfel je nog over de voordelen hiervan? Steeds meer mensen kiezen voor geblindeerde autoruiten. Deze keuze wordt vaak gemaakt met het oog op de voor de hand liggende voordelen. Van de meeste voordelen ben jij waarschijnlijk allang op de hoogte. Toch bestaat er twijfel. Is het wel écht zo handig? Wij geven je 3 handige weetjes die je nog niet wist over autoruiten blinderen met autoruitfolie.autoruiten blinderen

1. Verhoog de veiligheid in de auto met geblindeerde ruiten

Net als bij een woning is het belangrijk om de auto zoveel mogelijk te beschermen tegen diefstal en vandalisme. Inbrekers willen graag binnen één oogopslag kunnen zien wat er te halen valt. Te lang rondhangen bij een auto zou immers de pakkans vergroten. Daarnaast weten ze zo zeker of het de moeite waard is om in te breken. Dankzij geblindeerde ruiten verhoog je de veiligheid in de auto. Inbrekers kunnen niet meer zien wat er in de auto ligt en dat maakt het een onaantrekkelijk doelwit. Goed nieuws voor jou, helaas wat minder nieuws voor een ander, want de inbreker zal hoogstwaarschijnlijk een makkelijke prooi uitzoeken.

Wist je dat ruitfolie de inbraak zelf kan vertragen? Als een inbreker er toch voor kiest om een kijkje in jouw auto te werpen, zal deze maar aan één ding denken: ‘ik moet razendsnel zijn.’ Hoe langer een inbreker bij een auto blijft staan, des te groter de kans dat hij gesnapt wordt. Alles moet dus snel en efficiënt gebeuren. Dit proces kun je vertragen door ten eerste geen vrij zicht op jouw spullen te geven, de blindering houdt dit uiteraard tegen. Ten tweede zal de ruit minder makkelijk breken. Bij een ruit zonder autoruitfolie zien we dat de glasscherven direct alle kanten op vliegen. Autoruitfolie kan het glas echter dicht bij elkaar houden. De ruit is wel gebarsten, maar niet stuk. Dit kan ervoor zorgen dat de dief razendsnel uit de voeten moet komen.

2. Bescherming bij ongelukken

Autoruitfolie biedt bescherming voor de ruit. Natuurlijk hoop je nooit in zo’n situatie terecht te komen, maar je moet er wel rekening mee houden dat er ongelukken op de weg kunnen gebeuren. Hierbij hoef jij niet eens de schuldige partij te zijn. Iemand die eventjes niet zit op te letten en BOEM! Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Het meest kwetsbare gedeelte van de auto zijn de ruiten. Bij een botsing zullen deze al snel springen. Glasscherven vliegen vervolgens rond en raken de inzittenden. Dat kan zeer pijnlijke en gevaarlijke wonden opleveren. Autoruitfolie houdt het glas bij elkaar, zo geniet je van meer bescherming tijdens ongelukken.

3. UV-stralen worden afgewend

Tijdens lange ritten word je continue blootgesteld aan grote dosissen UV-stralen. Dit is niet alleen slecht voor de interieur van je auto, deze kan immers zeer heet worden en er kunnen verkleuringen ontstaan, maar ook voor je eigen lichamelijke gezondheid. Autoruitfolie zorgt ervoor dat de UV-stralen tot maar liefst 99% worden afgewend in het voertuig. Vooral voor jonge kinderen is het belangrijk dat ze met zo min mogelijk UV-straling worden blootgesteld. Met jonge kinderen op de bank is de aanschaf van blinderende aut

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.