Alles wat je moet weten over refurbished

Alles wat je moet weten over refurbished

Voor de meesten is de term ‘refurbished’ niet onbekend meer. Refurbished producten worden namelijk gecontroleerd, onderdelen worden vervangen waar nodig, het apparaat wordt volledig schoongemaakt en opnieuw aangeboden voor hergebruik. Maar waarom zou je eigenlijk voor een refurbished product kiezen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over refurbished.

De herkomst van refurbished producten

Van over de hele wereld worden er miljoenen soorten smartphones, tablets en laptops geproduceerd die vervolgens door consumenten en bedrijven gekocht worden. Verkopers van refurbished producten kopen deze tweedehands goederen (of restvoorraden, retourproducten en zakelijk afgeschreven goederen van consumenten en bedrijven) op en maken deze gebruiksklaar voor refurbished. Zo kan een refurbished iphone dus eerst in het bedrijfsleven gebruikt zijn als lease toestel bijvoorbeeld.

De conditie van refurbished producten

De ene refurbished iPhone hoeft de andere refurbished iPhone niet te zijn. Hier kunnen namelijk grote verschillen in zitten. Dat verschil zit hem niet in het technische aspect, maar meer op visueel vlak. De visuele conditie van refurbished producten worden daarom verdeeld in (meestal) 3 gradaties. Dit kan worden uitgebeeld in bijvoorbeeld A, B, C of in 1-, 2-, of 3 sterren. Zo staat een refurbished product met 3 sterren voor een uitstekende kwaliteit en oogt het product als nieuw. Een 2 sterren product oogt niet als nieuw, maar is nog wel in goede staat en een refurbished apparaat met 1 ster heeft duidelijk gebruikssporen van de vorige gebruiker.

Hoe werkt het refurbished proces

Qua technische staat worden alle data-gegevens van de harddisk verwijderd en vervolgens wordt de hardware op gemiddeld 50 punten getest door specialisten. Wanneer er mankementen uit de test naar boven komen worden deze onderdelen vervangen door refurbished onderdelen. Zo worden refurbished apparaten vaak voorzien van een nieuwe batterij wanneer deze een laadcapaciteit onder de 80% heeft. Eventueel wordt er een nieuw scherm geplaatst, zodat het apparaat weer als nieuw functioneert. Vervolgens wordt het product opnieuw getest en geïnstalleerd met hardware die volledig is goedgekeurd. Tot slot wordt het apparaat grondig en professioneel gereinigd.

Hoe refurbished apparaten worden geleverd

Wanneer je een refurbished product aanschaft en je ervoor kiest om deze per post te laten versturen, wordt deze meestal in een gewone verpakking geleverd. Je kunt namelijk niet de originele verpakking meegeleverd krijgen, omdat fabrikanten deze niet los verkopen. Het is tevens ook strafbaar om dergelijke verpakkingen te gebruiken. Let er daarom dus altijd op of de verpakking niet is nagemaakt. Er zijn ook verkopers die werken met op maat gemaakte dozen voor het veilig verzenden van de refurbished apparaten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.