Alles wat je moet weten over LED verlichting

Alles wat je moet weten over LED verlichting

Al een aantal jaar zien we een verschuiving op het gebied van verlichting. Daar waar een aantal jaar geleden onze huizen nog vol hingen met halogeen en spaarlampen, is dat tegenwoordig wel anders. Dit is tegenwoordig allemaal LED verlichting. Maar op welk gebied is LED verlichting anders dan de oude halogeen en spaarlampen? We zetten het voor je op een rijtje.

1. LED is gezonder dan halogeen en spaarlampen

LED Verlichting is, in tegenstelling tot halogeen en spaarlampen, niet schadelijk voor de gezondheid. In spaarlampen zit een gevaarlijke stof kwik, die vrijkomt als de lamp kapot valt, terwijl in halogeenlampen enkele zware metalen zitten die schadelijk zijn. In LED zitten helemaal geen stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

2. LED kan ook prima buiten gebruikt worden

Je hoeft niet bang te zijn dat LED niet geschikt is voor buiten gebruik. Ga op zoek naar LED verlichting met een hoge IP waarde. Ben jij op zoek naar veranda inbouwspots? Dan is het verstandig om een IP waarde uit te kiezen van ten minste 44.

3. LED is er in verschillende kleuren

Een aantal jaar geleden had LED het stigma dat het licht blauw en wit zou zijn. Hierdoor waren er nog veel mensen huiverig om hun oude halogeen en spaarlampen te vervangen voor LED. Tegenwoordig is dit gelukkig helemaal anders. Door de technologische ontwikkelingen is het tegenwoordig ook mogelijk om LED in verschillende kleuren te kopen. Zo heb je niet alleen de keuze uit de kleurtemperatuur, maar ook uit de daadwerkelijke kleur!

4. LED is veel goedkoper

Een aantal jaar geleden was een reden van veel huishoudens om geen LED te kopen dat de aanschafprijs gewoonweg te hoog lag. Gelukkig is dat door alle ontwikkelingen op het gebied van LED helemaal veranderd. Tegenwoordig is LED zelfs goedkoper in aanschaf dan een halogeen lamp. Bovendien is LED niet alleen goedkoop in aanschaf, maar ook nog eens in verbruik. Daar waar een halogeen lamp soms wel 35W verbruikt, is dat voor een LED spot met hetzelfde licht maar 5W.

5. LED bedienen met de smartphone

We leven tegenwoordig in een wereld waar alles vanaf afstand bestuurd kan worden. Het was dan ook wachten op het moment dat dit ook voor licht zou gaan gebeuren. Tegenwoordig is het mogelijk om vanaf je smartphone de lichten in je huis te bedienen. Of je nu de inbouwspots wilt aanzetten en de keuken verlichting wilt uitschakelen: met een klik op je beeldscherm of een opdracht aan Alexa of Google Home is het gepiept. Bovendien is het met speciale lampen zelfs mogelijk om de kleur van de verlichting aan te passen. Hoe futuristisch is dat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.