Alles wat je moet weten over het leggen van een VoIP-verbinding

Alles wat je moet weten over het leggen van een VoIP-verbinding

Bereikbaar zijn en bereikbaar blijven is voor ieder bedrijf van levensbelang om te kunnen bestaan. Zonder de juiste verbinding is contact leggen met je klanten vrijwel onmogelijk. Helaas zijn de meeste telefooncentrales ontzettend duur en is ook de bereikbaarheid niet om over naar huis te schrijven. Dat moet toch anders. En zo moeten de makers van VoIP ook hebben gedacht. Ze merken een steeds grotere toename van ondernemers die een telefooncentrale via VoIP willen leggen. Geen wonder, want VoIP kent talloze voordelen. Benieuwd waarom je voor VoIP moet kiezen en wat dit eigenlijk precies is? Hier lees je alles wat je moet weten!

Wat is VoIP precies?

Niet iedereen is bekend met VoIP. Dan is het ook lastig om te bepalen of dit écht iets voor jou en je bedrijf is. VoIP wordt inmiddels al jarenlang gebruikt door verschillende bedrijven. Simpel gezegd wordt door middel van VoIP een telefooncentrale via een IP-verbinding gelegd. Telefoongesprekken worden dus gevoerd via een internetverbinding en dat levert talloze voordelen op.

Een stuk goedkoper dan een gewone telefooncentrale

Waar de meeste bedrijven voorheen nog voor een gewone telefooncentrale kozen, moeten de meesten inmiddels toegeven dat een VoIP-verbinding vele malen gemakkelijker én goedkoper is. En dat heeft verschillende redenen. Allereerst is het voeren van telefoongesprekken en de abonnementskosten bij een VoIP-verbinding simpelweg een stuk lager. Gemiddeld bespaart men 40 procent op de telefoonkosten. En dat is prettig wanneer je als ondernemer natuurlijk de kosten van je bedrijf zo laag mogelijk probeert te houden.

Daarnaast kunnen bedrijven gratis gesprekken voeren met andere contacten die ook over een VoIP-verbinding beschikken. Een VoIP reseller worden loont dan ook zeker. Dit levert zowel jou als de klanten die op de verbinding zijn aangesloten een zeer groot fiscaal voordeel op.

Altijd en overal bereikbaar

Bereikbaar zijn is van levensbelang voor jouw bedrijf. Toch moeten we er ook bij stilstaan dat de meeste ondernemers tegenwoordig ontzettend druk zijn en veel op pad zijn. Flexwerken is één van de belangrijkste aspecten van het huidige nieuwe werken. Dat betekent dus ook dat je niet alleen op kantoor, maar ook thuis of in de taxi, trein of zelfs in een restaurant aan het werk bent. Het is dan wel een prettig idee om volledig bereikbaar te blijven voor de klant. Gelukkig is dit met een VoIP-verbinding gemakkelijker dan ooit. Zolang je over een apparaat met internetverbinding beschikt, ben je in staat om op de VoIP-verbinding in te loggen. Zo ben je altijd en overal bereikbaar en hoef je nooit meer belangrijke telefoongesprekken te missen.

Geen begrenzing meer

Bij veel telefooncentrales is er sprake van een dergelijke begrenzing. Hierbij kun je slechts een beperkt hoeveelheid telefoontjes per dag ontvangen. Dit mogen er wel meer zijn, maar daar betaal je dan weer extra voor. En die kosten zijn vaak niet mis. Met VoIP is dit probleem voorgoed verleden tijd. Hierbij beschik je over geen enkele begrenzing meer, waardoor je zo veel gesprekken kunt en mag aannemen als je wilt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.