Alles wat je moet weten over coronaproof uitjes in Rotterdam

Alles wat je moet weten over coronaproof uitjes in Rotterdam

Op het gebied van vrijetijdsbesteding is er op dit moment nog maar weinig te beleven. Zelfs in de grootste steden in ons land is er maar weinig te doen. Veel restaurants zijn nog grotendeels dicht en ook lekker winkelen zit er eigenlijk niet in. Heb jij al tijden zin om eens iets leuks te doen in Rotterdam? En heb je zelfs al opgezocht waar parkeren Rotterdam relatief goedkoop mogelijk is? Wees dan niet getreurd, want in Rotterdam zijn gelukkig wel een heleboel coronaproof uitjes te vinden. Jezelf trakteren op een leuke dag hoeft dan ook helemaal niet moeilijk te zijn!

Pak een terrasje

Sinds enkele weken is het eindelijk weer mogelijk om een terrasje te pakken. Hierbij moet je uiteraard wel rekening houden met enkele belangrijke maatregelen. Zo mag je niet met meer dan twee personen buiten je eigen huishouden op het terras plaatsnemen, mag je uiteraard geen corona gerelateerde klachten hebben en zijn de terrassen enkel voor de lunch of een lekker drankje geopend. Dat mag de pret echter niet drukken. Een terrasje pakken en dan ook nog eens de heerlijke zon op je armen voelt momenteel echt als de ultieme vrijheid. Hoog tijd om daar dus een keer gebruik van te maken.

Wist je dat een terrasje pakken ook nog eens ontzettend verantwoord is? Alle horecabedrijven in Rotterdam hebben hun uiterste best gedaan om de horeca zo veilig mogelijk te maken. Bovendien blijkt uit verschillende onderzoeken dat de kans op besmetting buitenshuis zo goed als nihil is. Dat betekent dus met een gerust hart genieten van jouw favoriete gerechten en drankjes op een terras in het mooie Rotterdam.

Wandelen door de prachtige stad

Is de kans groot dat het weer erg mooi gaat worden de komende tijd? Dan is het goed om een fijn uitje in de stad te plannen. Je hoeft immers niet talloze winkels te bezoeken, musea te bekijken of restaurants te beoordelen om een fijne dag te hebben. De stad zelf heeft ook heel veel te bieden. Maak lange wandelingen door de stad. Geniet van de indrukwekkende boten die in de haven gevestigd zijn en geniet van het lentezonnetje. Zo geniet je alsnog van een geweldige en bovenal coronaproof dag.

Natuurlijk wordt de dag nog mooier wanneer je deze afsluit met één van de heerlijkste afhaalmaaltijden uit nabij gelegen restaurants. Nuttig deze op een picknickbankje en geniet ondertussen van de laatste zonnestralen. Toch nog een beetje dat echte restaurantgevoel. Zelfs in tijden van corona.

Winkelen zonder afspraak!

Sinds kort zijn er enkele versoepelingen doorgevoerd die betrekking hebben op de detailhandel. Hierbij hoeft men geen afspraak meer te maken om te komen winkelen. Funshoppen wordt nog altijd afgeraden, maar dit maakt het wel een stuk gemakkelijker om enkele winkels te bezoeken. Zorg er wel voor dat je zoveel mogelijk alleen naar de winkels gaat, want de kans is groot dat je met twee of meer personen simpelweg niet binnen kunt komen. Wanneer je op het laatste moment toch iets nodig hebt, dan geeft deze versoepeling natuurlijk wel een goed excuus om jouw favoriete winkel te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.