wespen bestrijden

6 tips om wespen te bestrijden

Onderstaand staan zes tips om wespen te bestrijden. Ook wordt er het een en ander over preventie duidelijk gemaakt zodat het de volgende keer niet meer bestreden hoeft te worden.

Tip 1: preventie eerst

Preventie is altijd de eerste stap om wespen uit je huis en tuin te houden. Wespen zoemen in en uit de tuinen van mensen en besluiten om nesten te vormen in alle geschikte plekken die je huis zou kunnen bieden. Houd ze uit de buurt door het verwijderen van ongewenst voedsel, en het afdekken van vuilnisbakken. Denk na over alles waar ze aangetrokken door kunnen worden, waaronder huisdiervoer en zelfs vogelvoer. Houd er rekening mee dat dingen die zoet zijn, wespen aantrekken, waaronder nectar, parfums en lotions.

Tip 2: repareer gaten en spleten

Het is ook belangrijk om de structuur van je huis en de inrichting te onderhouden door er omheen te lopen en te controleren of er gebieden zijn die gerepareerd moeten worden. Als er een gebroken zijspoor of panelen, of andere soorten spleten zijn, zijn het ideale plaatsen voor een wesp om haar nest te bouwen. Zorg ervoor dat al je schermen, ramen en deuren in goede staat zijn, zodat die ongewenste insecten niet naar binnen kunnen vliegen. Kijk ook rond je tuin, op zoek naar knaagdiergaten en mogelijke holen die een perfecte thuis voor wespen kunnen zijn.

Tip 3: maak wespen afwerende installaties

Het nemen van een kijkje en je landschapsarchitectuur door het verwijderen van bloemen van de plaatsen waar je graag rond te hangen en het toevoegen van enkele groene planten in de mix kan een geweldige manier om wespen af te schrikken, als planten zoals groene munt, tijm, citronella, eucalyptus en alsem dienen als natuurlijke wespen afschrikmiddel. Kweek ze in je tuin of tuin op een plek waar je wilt genieten van wespenvrij. Naast hun vermogen om de insecten weg te jagen, voegen ze op natuurlijke wijze schoonheid en geur toe.

groene munt plant

Tip 4: gebruik Pepermunt Etherische Olie

Niet alleen blijven wespen uit de buurt van groene munt, ze lijken ook geen enkel type munt te houden, daarom kan pepermuntolie net zo effectief zijn in het afweren. Naast het planten van elk type munt in je tuin, kun je eenvoudig een paar druppels pepermuntolie toevoegen aan een wattenschijfje en deze strategisch plaatsen rond de buitenkant van je huis waar wespen graag nesten bouwen.

Tip 5: Suiker- en waterwespenvallen

Deze vallen werken door wespen aan te trekken om in een container te vliegen die een verleidelijke traktatie biedt als suikerwater, maar ze kunnen niet ontsnappen als ze eenmaal binnen zijn. Je hoeft ze niet te kopen, je kunt ze in slechts enkele minuten zelf maken door de bovenkant van een tweeliterflesje af te snijden en het in de bodem om te keren. Als de wespen eenmaal in de fles zitten, weten ze niet meer hoe ze eruit moeten komen, zodat ze vast komen te zitten en sterven. Het enige nadeel van het gebruik van dit soort vallen is dat het onwaarschijnlijk is dat het je probleem volledig zal oplossen

Tip 6: rook ze uit

Een andere optie, die ook de bovengenoemde beschermende maatregelen vereist, is het gebruik van rook. Je kunt een vuur aansteken in een rooster net onder het nest, of er een klein vuur onder bouwen. De rook zal opstijgen en in het nest sijpelen, waar het de wespen zal verstikken en ze zal dwingen om te evacueren. Laat de rook een uur of twee opstijgen en als je er 100 procent zeker van bent dat het nest leeg is, doof je het vuur en sla je het nest neer met een stok of een ander voorwerp. Het is een goed idee om een spuitfles gevuld met afwasmiddel en water in de buurt te houden, zodat je deze kunt gebruiken om eventuele levende wespen die nog overblijven af te weren. Deze techniek werkt alleen op nesten die aan boomtakken of andere blootgestelde gebieden hangen – gebruik het niet op nesten die zich ergens in de buurt van je huis bevinden, zoals in deuropeningen of onder de dakrand, omdat je het per ongeluk in brand kunt steken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.