5 weetjes over Dubai

5 weetjes over Dubai

Dubai begon ooit als klein vissersdorpje. Toeristen werden hier dan ook bijna nooit gezien. Inmiddels is hier nog weinig van te merken. Dubai is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste steden van de Verenigde Arabische Emiraten. Opvallend is dat bijna niets in deze stad gewoon is. Alles is over de top. Zelfs de gebouwen zijn niet gewoontjes te noemen. Zo staat hier één van de grootste gebouwen ter wereld: de Burj Khalifa. Er is dan ook genoeg te zien en te doen in deze geweldige stad. Sterker nog: met het boeken van vliegtickets Dubai, maak jij de reis van je leven! Ben je nog niet zo bekend met Dubai? Wij zetten de 5 leukste weetjes over Dubai voor jou op een rijtje.

1.         De temperatuur is altijd zomers

In Dubai geniet je altijd van zomerse temperaturen. Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar het is wel een stuk minder als de temperatuur regelmatig boven de 40 a 45 graden stijgt. Dit gebeurt ongeveer 3 maanden per jaar. Het wordt voor (Nederlandse) toeristen dan ook aangeraden om vooral in het voorjaar naar Dubai af te reizen. Dan ligt de temperatuur tussen de 25 en 40 graden. Dat zijn voor ons betere temperaturen dan de échte zomerse temperaturen in Dubai.

2.         Burj Arab is het enige 7 sterren hotel ter wereld

Ben je dol op luxe en kies je altijd voor de meest luxueuze hotels? Dan mag Burj Arab niet ontbreken op jouw wensenlijstje. Dit is het enige 7 (!) sterren hotel ter wereld! In het hoogseizoen kosten sommige kamers zelfs $100.000 per nacht. Je mag dus wel degelijk je spaarrekening openbreken voordat je hier een nachtje kunt verblijven. Wil je dit hotel een keertje van binnen meemaken? Kies dan voor de goedkopere kamers en vertrek buiten de schoolvakanties om. Dan is het hotel nog redelijk betaalbaar.

Burj Arab dubai 7 sterren hotel

3.         Tijdens de ramadan is openbaar eten en drinken strikt verboden

Dubai is een islamitisch land en hier gelden dan ook islamitische regels. Ieder jaar wordt er dan ook publiekelijk aan de ramadan gedaan. Hierbij mogen mensen niet op straat eten en drinken nuttigen. Hier staat zelfs een boete op. Wat je in je eigen hotelkamer of appartement doet is wel aan jou. Daarom is het raadzaam om voor niet-Islamitische toeristen tijdens de Ramadan niet naar Dubai af te reizen.

4.         De inkomsten van Dubai komen niet meer uit de olie-industrie

In de jaren 60 werd er voor het eerst olie ontdekt in Dubai. Hiermee werd Dubai wereldwijd bekend en in de jaren 90 werd dit grootschalig geëxporteerd. Mede door de vondst van oliebronnen is Dubai een grote stad geworden. Anno 2019 beslaat de olie-industrie slechts 5% van de totale inkomsten van Dubai. Tegenwoordig moeten ze het hebben van de toeristen die jaarlijks naar deze stad afreizen.

dubai toerisme

5.         De grootste overdekte skihal ter wereld

In Dubai is alles over de top. Ze willen niets half doen. Daarom zien we hier veel grootste gebouwen en hoge terrassen. Daardoor hebben ze ook veel records op hun naam staan. Niet alleen door één van de hoogste gebouwen ter wereld, maar ook door de grootste overdekte skihal ter wereld. Deze is gebouwd in de Mall of The Emirates. Je moet deze echt een keer gezien hebben om het te geloven. Hier vind je een bizarre afdaling en zelfs een stoeltjeslift!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.