5 tips voor de mooiste slaapkamer

5 tips voor de mooiste slaapkamer

De slaapkamer is dé plek waar je komt voor rust en ontspanning. Een goede nachtrust is erg belangrijk en een sfeervolle en ontspannen inrichting kan hierbij van groot belang zijn. Met deze 5 tips krijg jij de mooiste slaapkamer!

1.    Kleuren

Door te kiezen welke kleuren jij graag in de slaapkamer wilt gebruiken, kun je jouw slaapkamer een persoonlijke touch geven. Zo creëer je ook een ontspannen en prettige sfeer. Bedenk of je graag een lichte kamer wilt of juist graag wat kleur wilt in de kamer. Ga naar een winkel of bekijk online welke verfkleur of welk behang jij leuk vindt en bepaal welke muur (of muren) je een make-over wilt geven. Probeer de kleuren en motieven in je kamer rustig te houden. Drukke en felle kleuren en motieven kunnen je nachtrust verstoren.

2.    Meubels

Voordat je begint met het inrichten van jouw droomslaapkamer is het goed om te weten wat je allemaal nodig hebt qua meubels. Schrijf voor jezelf op welke meubels jij nodig hebt. Is je slaapkamer puur voor slaap en ontspanning? Dan kunnen een bed en nachtkastjes, een kledingkast en een eventueel televisiemeubel al genoeg zijn.

Wil je de slaapkamer van je zoon of dochter inrichten? Kijk dan of er een bureau nodig is of een hoogslaper, zodat er genoeg ruimte over blijft om te spelen of te leren. Zodra je weet welke meubels je nodig hebt en je de juiste maten voor de slaapkamer op een rijtje hebt, kun je op zoek gaan! Vergeet niet rekening te houden met de kleuren die je hebt gekozen om te gebruiken in je slaapkamer. Heb je inspiratie nodig voor meubels? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Pinterest.

meubels slaapkamer

3.    Indeling

De meubels voor de nieuwe kamer zijn uitgekozen! Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is dat de meubels op de juiste manier in de kamer worden geplaatst. Teken een plattegrond voor jezelf op een stuk papier en bekijk hoe jij je meubels wilt plaatsen. Probeer verschillende mogelijkheden, zodat je de beste optie kunt kiezen! Probeer de kamer vooral niet te vol in te delen, want dit zorgt voor onrust en kan een negatief effect hebben op je nachtrust.

4.    (Raam)decoratie

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat de slaapkamer goed wordt verduisterd. Hiervoor kun je gebruikmaken van raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen. Deze zijn in vele kleuren, materialen en maten beschikbaar en geven ook nog eens sfeer aan je kamer! Voor gordijnen en andere raamdecoratie kun je terecht bij ilumio.

Verder is je kamer pas echt compleet als je decoratie toevoegt. Dit hoeft niet veel werk te zijn. Kies bijvoorbeeld een schilderij, poster of boekenplankjes voor aan de muur. Ook kun je kiezen voor een mooie plant of voor kussentjes voor op het bed. Maak er wat persoonlijks en gezelligs van.

5.    Verlichting

Nu hoef je alleen nog de juiste verlichting te plaatsen in de slaapkamer! Kies bijvoorbeeld voor een mooie plafondlamp met een dimmer, zodat je zelf de sfeer en hoeveelheid licht in de kamer kan bepalen. Zorg er ook voor dat de lamp je hele kamer verlicht, zodat je niet te maken hebt met donkere hoekjes in de kamer. Dit kun je natuurlijk ook oplossen door bijvoorbeeld leeslampjes te plaatsen op een bureau of nachtkastje. Nu is je kamer écht compleet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.