5 grappige feitjes over de motorfiets die je nog niet kende

5 grappige feitjes over de motorfiets die je nog niet kende

Nu de weersomstandigheden weer optimaal worden, pakken we massaal de motorfiets uit de winterstalling. Heerlijk om weer ritjes te kunnen maken. Dacht jij dat je alles al wist over je motorfiets? Ben je een enorme liefhebber van motoren en is het verzamelen van goedkope caferacer onderdelen van Caferacerwebshop één van jouw grootste guilty pleasures? Laat jezelf dan door ons verbazen met vijf grappige feitjes die je nog niet kende!

1.    Wereldwijd wordt ongeveer 1 op de 5 motorfietsen gestolen

Je motorfiets is natuurlijk je grootste goed. Je doet er alles aan om deze te beschermen en in optimale conditie te houden. Van het afstellen en het vervangen van de gashendels tot het beschermen tegen diefstal of vandalisme. Maar wist je dat circa 1 op de 5 motorfietsen die buiten gestald staan gestolen worden? Hierbij gaat het om alle motorfietsen wereldwijd. Een goede reden dus om je motorfiets zoveel mogelijk binnen te stallen. Je wilt immers niet dat jouw geliefde voertuig door anderen meegenomen wordt.

2.    Meer parkeerplek als iedereen een motorfiets zou rijden

Het is je natuurlijk niet ontgaan dat parkeren met een motorfiets appeltje eitje is. Zeker als je eerst gewend was om een grote auto te parkeren. Toch moeten we constateren dat er vaak een tekort aan parkeerplekken in Nederland is. Zeker in de randstad. Dit probleem is niet eenvoudig op te lossen. Of toch wel? Want als iedereen een motorfiets zou rijden, of in elk geval een groot deel van Nederland, zou het tekort aan parkeerplekken eenvoudig opgelost worden. Wist je dat op één parkeerplek ongeveer 5 tot 6 motorfietsen neergezet kunnen worden? Reden te meer om dit voertuig te pakken als je naar de stad gaat.

3.    De langste motorfiets ter wereld

Klaag jij wel eens dat automobilisten je niet opmerken? Heb je heel wat euro’s geïnvesteerd om kwalitatieve knipperlichten bij Caferacerwebshop aan te schaffen en wil het nog steeds niet baten? Bedenk je dan eens dat je over de langste motorfiets ter wereld zou beschikken. De langste motorfiets ooit werd gemaakt in Rusland. Deze was maar liefst, niet schrikken, 9,4 meter lang. Daarnaast konden er ongeveer 14 mensen op zitten. Hoewel je dan waarschijnlijk niet meer over het hoofd gezien wordt, mag je je waarschijnlijk wel gelukkig prijzen met jouw praktische en fijne motorfiets.

4. De voorbanden hebben het zwaarder te verduren dan de achterbanden

Denk je dat je banden nog in goede conditie zijn? Besteed dan extra veel aandacht aan de kwaliteit van de voorbanden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zij het meeste werk verrichten. Zo voeren ze maar liefst 5 keer meer water af dan de achterbanden en komt 75 procent van de totale grip in een bocht van de voorband. Genoeg redenen dus om in een kwalitatieve voorband te investeren.

5.    Motorrijders veroorzaken meer geluidsoverlast

Uit onderzoek blijkt dat de meningen over motorrijders enorm verdeeld zijn. Zo beschouwen veel mensen motorrijders als onverantwoorde rijders die alleen maar veel geluidsoverlast veroorzaken. Hoewel dit natuurlijk geheel subjectief is, blijkt wel dat motorrijders over het algemeen veel waarde aan een ‘goed geluid’ hechten. Bedenk echter ook dat je buren hier minder blij van worden. Daarom kan een db killer van Caferacerwebshop zeker geen overbodige luxe zijn. Zo verminder je het geluidsoverlast en kan je optimaal van jouw favoriete voertuig genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.