4 weetjes over kerstpakketten die je nog niet wist

Elk jaar weer kijken we reikhalzend uit naar het moment dat we weer onze kerstpakketten in ontvangst mogen nemen. Dit betekent niet alleen dat de gezelligste tijd van het jaar nabij is, maar ook dat we kunnen genieten van heerlijke hapjes, drankjes en leuke accessoires die te gebruiken zijn tijdens de feestdagen. Het kerstpakket is al sinds mensheugenis bekend in ons land. Toch is niet iedereen op de hoogte van alle feiten omtrent deze pakketten. Wij geven je 4 weetjes over kerstpakketten die jij nog niet wist.zoet & harig kerstpakket

#1 Het kerstpakket ontstond in de 19e eeuw

Het kerstpakket vond zijn oorsprong in de 19e eeuw. Dit pakket werd als blijk van waardering aan plaatselijke boeren uitgedeeld. Het bewaren van voedsel was nog niet zo gemakkelijk als het nu is en mensen waren compleet afhankelijk van de expertise van de boer. Rond de kerstdagen gaven zij als bedankje een doos vol etenswaren en drinken aan de boer en zijn familie. Een blijk van waardering rond de gezelligste tijd van het jaar. Ook de medewerkers van de boer kregen een dag vrij tijdens de kerst en een mooie mand vol spullen mee, zo genoten ook zij van een onvergetelijke kerst.

De gedachte achter deze handeling is eigenlijk nooit veranderd. Werkgevers geven hun personeel nog steeds kerstpakketten als blijk van waardering. Een schouderklopje voor een jaar hard werken.

#2 Iedere medewerker hoort een kerstpakket te ontvangen

Naast de boeren begonnen ook andere ambachtslieden hun personeel een presentje en voedingswaren te geven rond de feestdagen. Het werd na enkele jaren zelfs een hele hype. Ook grote bedrijven in Nederland begonnen dit over te nemen en de reacties waren zeer lovend. Ondertussen werd de eetmand steeds meer vervangen door een groot kerstpakket. Etenswaren, drinken en presentjes in overvloed voor het personeel. Dit werd zo goed ontvangen dat vrijwel iedereen in Nederland tegenwoordig een kerstpakket in ontvangst mag nemen.

#3 Kerstpakketten zijn stuk voor stuk uniek

De meeste bedrijven laten kerstpakketten door een extern bedrijf samenstellen. Waar voorheen alle medewerkers hetzelfde pakket voorgeschoteld kregen, zien we dat er tegenwoordig veel moeite wordt gedaan om iedereen een uniek kerstpakket te geven. Zo maken speciale websites het mogelijk om te filteren op geslacht, interesses, hobby’s en leeftijd. Hierdoor kan voor elk personeelslid een op maat gemaakte kerstpakket worden samengesteld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geweldig BBQ pakket voor de man die altijd niet kan wachten op het eerste lentezonnetje en direct ladingen vlees op de barbecue gooit? Of misschien wel een beautypakket van Rituals voor de vrouw die altijd verzorgd en ontspannen op het werk komt. De mogelijkheden zijn eindeloos en de kerstpakketten uniek!

kerstpakket barbecue#4 Eco kerstpakket wordt steeds belangrijker

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in het leven van consumenten en bedrijven. Als bedrijf kan je tijdens de feestdagen laten zien waar jouw onderneming voor staat. Veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om eco kerstpakketten uit te delen, pakketten die in het teken van duurzaamheid staan. Naar verwachting zullen de duurzame kerstpakketten de markt overnemen. Over enkele jaren kunnen we niet alleen genieten van een milieubewust Nederland, maar ook van milieubewuste kerstpakketten. Lang leve de bewuste werkgever!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.