weetjes gordijnen

4 weetjes over gordijnen die je nog niet wist

Gordijnen zijn allesbepalend voor de sfeer en functionaliteit binnen de woning. Gordijnen worden al gebruikt sinds de Romeinse tijd. Vooral vouwgordijnen waren toen enorm populair. In de loop van de jaren is de technologie er natuurlijk enorm op vooruit gegaan. Inmiddels bestaat er niet maar één soort gordijn, maar beschikken we over talloze verschillende soorten in nog veel meer afmetingen en kleuren. Het aanbod is reuze! Wil jij binnenkort nieuwe gordijnen van Blinddesign aanschaffen en wil je alles weten over raamdecoratie? Wij zetten 4 weetjes over gordijnen die jij nog niet wist op een rijtje.

1.         Een gordijn moet altijd van het plafond tot aan de vloer lopen

De meest gemaakte fout bij het ophangen van gordijnen is dat mensen het gordijn direct boven het raam hangen. Hierdoor volg je niet de architecturale lijnen van de woning, maar maak je het plafond optisch lager. Hierdoor voelt de ruimte beduidend kleiner en lager aan. Dit moet je uiteraard voorkomen. Kies er daarom altijd voor om het gordijn van het plafond tot aan de vloer te laten lopen. Zo geniet je van het beste resultaat. Wil je het resultaat nog meer vergroten? Kies dan voor verlichting boven de gordijnen, zo vergroot je het effect. Dit is ideaal voor kleinere ruimtes!

gordijnen

2.         Je hebt meer stofvoering nodig bij een groot patroon

Wist je dat je meer stofvoering nodig hebt bij een groot patroon? Tegenwoordig zien we enorm veel keuzes in patronen, kleuren en maten. Sommige mensen kiezen voor een uitgebreid patroon. Bedenk dan echter wel dat je meer geld kwijt bent aan de stofvoering. Je wilt er immers voor zorgen dat het patroon aan iedere kant van het gordijn terugkomt. Hierdoor is er meer stof nodig.

3.         Gordijnen kunnen krimpen

Het komt soms voor dat mensen hun gordijnen te krap inmeten. Hierdoor zijn ze niet berekend op krimp. Door bepaalde omstandigheden kunnen de gordijnen krimpen. Ook als ze bijvoorbeeld gewassen worden. Zelfs als je dit voorkomt, kunnen de gordijnen in de loop van de jaren krimpen. Zeker bij vochtige omstandigheden in huis. Houd hier daarom altijd rekening mee en meet de gordijnen iets ruimer in. Bespreek ook met de leverancier van de gordijnen of dit materiaal gevoelig is voor krimp. Zo zijn natuurlijke materialen zoals wol en linnen zeer gevoelig voor krimp, omdat ze minder goed tegen luchtvochtigheid kunnen.

4.         Ruimte hoger of breder laten lijken

Met je gordijnkeuze kan je veel betekenen voor de uitstraling van het huis. Dit doe je vooral door op de manier waarop je het gordijn ophangt te letten en de juiste motieven te kiezen. Als je voor een verticaal gestreept gordijn kiest, zal dit de ruimte al snel een stuk hoger laten lijken. Bij horizontale strepen zorg je ervoor dat de ruimte breder oogt. Bedenk daarom goed wat jij het belangrijkst vindt en wat nodig is om de ruimte nog mooier te maken. Door de juiste keuzes te maken, bepaal jij zelf de sfeer en uitstraling van iedere ruimte. Gordijnen spelen hier een allesbepalende rol in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.