4 leuke weetjes sieraden

Er zijn van die dingen waar je gewoon meer over wilt weten. Zo dragen we bijna allemaal sieraden. Maar weet jij hier ook wel het fijne van? Of je nu kiest voor zilveren of gouden sieraden; het effect blijft hetzelfde. Sieraden geven jouw outfit kleur. Geven je outfit net dat beetje extra om nog beter voor de dag te komen. De uitstraling van nieuwe sieraden is dan ook met geen pen te beschrijven. Zit jij iedere dag verlekkerd naar deze juweeltjes te staren? Besteed die tijd dan eens voor het lezen van de volgende 4 leuke weetjes over sieraden. Grote kans dat jij iets leert wat je nog niet wist!

1.         Polsmaat bepalen? Dat doe je zo!

De aankoop van sieraden is voor de meeste mensen toch lastiger dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Het kopen van armbanden bijvoorbeeld, dit vinden veel mensen een ware crime. Want hoe bereken je je polsmaat?

Gelukkig zijn er genoeg handige tricks om jouw polsmaat snel en correct te berekenen. Doe dit bijvoorbeeld met een dun touwtje. Wikkel deze om je pols. Blijf hierbij net onder het polsknobbeltje en hou het touwtje niet te strak, maar zorg er wel voor dat deze aansluitend is. Zet vervolgens een streepje met een zwarte stift en leg het touw langs een meetlint. Zo kan je eenvoudig de maten aflezen en is het bestellen van een armband of horloge zo gedaan.

2.         Een kleurtje geven aan goud

Natuurlijk bestaat er niet maar één type goud, tenminste niet als we naar het aanbod in de winkels kijken. Zo zijn veel mensen verliefd op de kleur van roségoud. Maar hoe wordt dit goud eigenlijk gemaakt? Als je kijkt naar het materiaal zelf, zal je erkennen dat er wel degelijk maar één soort goud bestaat. Roségoud kan niet zomaar ergens gevonden worden. Om andere goudsoorten te creëren, wordt er gebruik gemaakt van zuiver goud. Deze wordt vervolgens gemixt met andere metalen.

Laten we roségoud als voorbeeld nemen. Ondanks bij de goud-collectie benoemen, zit er slechts één klein beetje écht goud in het sieraad verstopt. Dit goud wordt gemixt met koper om het metaal een roze kleur te geven. Bij gemixte goudsoorten zien we dat de prijs aanzienlijk lager ligt, omdat er simpelweg van minder zuiver goed (dus minder duur metaal) gebruik wordt gemaakt. roségoud ketting

3.         Sieraden doe je pas om na het aankleden

Vaak zien we dat mensen eerst hun sieraden aandoen (of deze gewoon om laten tijdens het aankleden) en zich dan pas aankleden. Maar wist je dat dit helemaal niet zo verstandig is? Sieraden kunnen namelijk gemakkelijk breken of beschadigd raken als je je kleding bijvoorbeeld te wild of te snel wilt aantrekken. Hierdoor kan je bovendien ook je kleding beschadigen.

 

Ook slapen met sieraden is niet aan te raden. In je slaap maak je vaak onverwachte bewegingen, waardoor je onverhoopt met het sieraad kan blijven hangen. Hierdoor is het risico op beschadigingen enorm groot.

sieraden aandoen

4.         Oxidatie van het metaal tegen gaan

Iedereen die regelmatig sieraden draagt zal dit bekend in de oren klinken: na enkele weken of maanden zie je al lichte verkleuringen optreden in het metaal. Dit wordt ook wel oxidatie genoemd. Maar is er dan helemaal niets om dit tegen te gaan? Natuurlijk wel! En de oplossing ligt waarschijnlijk ook bij jou gewoon voor het grijpen.

Door het metaal met doorzichtige nagellak te behandelen, geef je het sieraad een goede coating. Hierdoor verkleurt het minder snel en geven sommige sieraden ook minder snel af op je huid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.