4 interessante weetjes over eten

4 interessante weetjes over eten

Eten behoort tot één van de primaire levensbehoeftes van de mens. Veel mensen hebben echter een haat-liefdeverhouding met eten. Een balans tussen gezond en ongezond eten vinden is lastig. Daarnaast kampen veel Nederlanders met over- of ondergewicht. Hieruit blijkt wel dat een gezond voedingspatroon niet altijd even gemakkelijk (vol te houden) is. Wanneer je meer over een onderwerp te weten komt is het gemakkelijker om de juiste keuzes te maken. Daarom zetten wij in dit artikel 4 interessante weetjes over eten voor jou op een rijtje.

1.    Steeds meer Nederlanders kiezen voor een makkelijke maaltijd

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders voor een makkelijke maaltijd kiezen. Dat is volgens wetenschappers ook niet zo vreemd, want de gemiddelde Nederlander wordt steeds drukker. Werken, een gezin onderhouden en een sociaal leven gaan niet altijd samen met uren in de keuken staan. Een makkelijke maaltijd van butlon.com is dan ook al snel besteld. Inmiddels stappen duizenden bezorgers dagelijks op de scooter, fiets of in de auto om maaltijden aan huis te bezorgen. Dit betekent echter niet per definitie dat Nederlanders ongezonder eten. Makkelijke maaltijden kunnen immers ook heel gezond zijn. Bij bezorgservices worden steeds vaker gezonde en verantwoorde maaltijden aangeboden, waardoor deze prima in een gezond voedingspatroon passen.

2.    Vis is niet altijd even gezond

Wat eten we vanavond? Die vraag wordt iedere dag weer in heel veel gezinnen gesteld. Een terugkomende vraag die op sommige dagen moeilijk te beantwoorden is. Vaak horen we dat je beter een stukje vis dan vlees kan eten. Vis bevat veel omega 3-vetzuren. Toch wordt vis niet in alle gezinnen even vaak gegeten. Maar wist je dat niet alle vissoorten even gezond zijn? Zo bevat tonijn veel kwik wat voor jonge kinderen gevaarlijk kan zijn. Wij adviseren om minimaal 1 keer per week vette vis te eten en vissoorten met een hoog kwikgehalte slechts incidenteel te nemen.

3.    Friet uit de snackbar bevat extra suiker

Wil je eens lekker online eten bestellen? Heerlijk languit op de bank met een mooie film en genieten maar! Daar is natuurlijk niets mis mee, maar let wel op als je een portie friet wil bestellen. Veel snackbars voegen tegenwoordig extra suiker aan friet toe, zodat deze een mooiere kleur krijgt bij het bakken. Voor een keertje is dat natuurlijk niet erg, maar het is wel goed om hier bij stil te staan.

4.    Volwassenen kunnen 8 weken zonder eten

Wist je dat je veel langer zonder eten kan dan je misschien ooit had gedacht? Uit onderzoek blijkt dat volwassenen gemiddeld 8 weken zonder eten kunnen. Hierbij is het wel belangrijk dat ze kunnen blijven drinken. Veel hangt natuurlijk af van je fysieke conditie en gewicht. Iemand die meer reserves heeft zal langer zonder eten kunnen dan iemand die al start met ondergewicht. Gelukkig hoeven we in Nederland doorgaans geen honger te lijden. Eten bestellen in de buurt van Enschede, even snel naar de supermarkt voor een boodschap, het is hier allemaal heel gewoon. Toch wel fijn om te weten dat, indien er een noodsituatie uitbreekt, je voorlopig wel even vooruit kan op je reserves. Zijn die extra kilo’s toch nog ergens goed voor, nietwaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.