belangrijke weetjes VPN

4 belangrijke weetjes over VPN die jij nog niet wist

Virtual Private Netwerk, ook wel VPN genoemd, biedt de uitkomst voor veilig particulier- en zakelijk internetverkeer. Het internet afstruinen zonder gevoelige informatie met bedrijven en de overheid te delen, het klinkt tegenwoordig bijna als sciencefiction. Dankzij de vernieuwde cookiewet, die ook nog eens zeer slecht werd afgeschilderd in de media, en de sleepwet is de gemiddelde Nederlandse burger bang dat zijn of haar privacy in het geding komt. Het is dan ook niet gek dat de vraag naar een beveiligd netwerk zoals VPN alleen maar toeneemt. Dankzij goedkope VPN kan je veilig het internet op, zonder de overheersende angst dat jouw persoonlijke gegevens openbaar worden gesteld.
Ben jij klaar voor een veilige online verbinding? Wil je dat het internetten voortaan een stuk prettiger én veiliger verloopt? Wij geven je hieronder 4 belangrijke weetjes over VPN die jij nog niet wist!

1.         VPN is voor iedereen geschikt

Vaak krijgen VPN aanbieders de vraag: ‘maar voor wie is een VPN verbinding dan geschikt?’ Deze vraag is echter heel gemakkelijk te beantwoorden. VPN is geschikt voor iedereen die gebruik maakt van een wifi verbinding. Voorheen dacht de gemiddelde Nederlandse burger niet echt na over de veiligheid op het wijde web. Grote bedrijven en scholen maken al heel lang gebruik van beveiligde netwerken, maar particulieren zagen hier de toegevoegde waarde niet van in. Totdat de vernieuwde cookiewet en sleepwet werden geïntroduceerd. De media besteedde veel aandacht aan deze nieuwe wetten en de consument ontdekte hoe zeer zijn privacy in het geding kwam. Dit resulteerde in een explosieve vraag naar VPN de afgelopen maanden.
Wanneer je besluit om een VPN pakket af te sluiten, is het raadzaam om eerst de voor- en nadelen van iedere aanbieder op te zoeken. Goedkope VPN is vaak voldoende als je enkel op het internet rondsurft. Wanneer je kiest voor een duurder pakket, betaal je voor extra’s waar je vaak geen gebruik van maakt. Laat je dan ook goed informeren voordat je een keuze maakt.

2.         VPN providers bewaken jouw data!

Wist je dat de meeste internetproviders klantenlogs bij houden? Deze kunnen ze naar andere autoriteiten, overheidsinstellingen en bedrijven doorsturen. Wanneer je de kleine lettertjes van je internetcontract leest, zal je merken dat dit ook door de wet wordt goedgekeurd. Bij VPN providers is dit niet het geval. Zij bewaken jouw data en zullen deze enkel delen als dit door de wet verplicht wordt. Dit zal dan ook nooit gebeuren uit commerciële overwegingen. Hierdoor geniet jij van een veilige internetomgeving!

3.         Minder betalen voor hotels of vliegtickets

Dankzij jouw Nederlandse VPN verbinding is het zelfs mogelijk om minder te betalen voor hotels of vliegtickets. Hoe dat in zijn werk gaat? Vliegmaatschappijen of hotels maken gebruik van jouw zoekgeschiedenis en locatie om een prijs op te stellen. Bij VPN is dit echter niet mogelijk. Je zal dan ook dikwijls een veel lagere prijs zien, dan als je zonder VPN een hotelkamer of vakantie zou boeken. Dat noemen we pas een win-win situatie.

4.         Internetsnelheid verhogen

Met VPN kan je je internetsnelheid aanzienlijk verhogen. Wanneer je regelmatig films of video’s streamt, zal je vast wel eens gemerkt hebben dat je andere internetverkeer een stuk trager wordt. Jouw internetprovider deelt het internetverkeer op in hoge en lage snelheid. Bij VPN is dit niet het geval. Je wordt niet meer gezien als één gebruiker, waardoor het internetverkeer altijd van dezelfde snelheid geniet. Dat scheelt een hoop gestress en ergernissen!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.