3 weetjes over slim shoppen

3 weetjes over slim shoppen: zo vind jij de beste koopjes!

Hou jij aan het einde van je geld altijd nog een stukje maand over? Dan ben je zeker niet alleen. Doordat alledaagse producten steeds duurder worden, is het voor veel mensen noodzaak om flink te besparen. Dit betekent gelukkig niet dat je jezelf nooit meer met iets leuks mag verwennen, maar wel dat creatieve oplossingen noodzakelijk zijn! Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop jij slimmer kunt shoppen. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens heel leuk. Dus bekijk de shopkorting voor jouw favoriete winkel, grijp je notitieblok er bij en lees snel verder. Wij geven 3 weetjes over slim shoppen, zo profiteer jij voortaan van de beste koopjes!

1.         Wat heb je écht nodig?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je écht nodig hebt. Zo zien we vaak dat vrouwen een hele kledingkast vol items hebben en vervolgens nog klagen dat ze ‘niets hebben om aan te doen’. Vaak zijn ze het overzicht verloren en blijven ze daardoor maar kleding kopen, terwijl deze eigenlijk overbodig zijn. Het is daarom eerst belangrijk om meer overzicht te krijgen. Ruim de kasten in huis op, snuffel in de dozen op zolder en schrijf op welke dingen ontbreken en welke je eigenlijk al heel lang in huis hebt. Wanneer je weet wat je in huis hebt, weet je ook wat je echt nog moet kopen. Vaak blijk je veel minder nodig te hebben dan gedacht. Een onverwachte meevaller!

Wat heb je écht nodig

2.         Bij twijfel, niet kopen!

Bij iedere aankoop geldt dat je eerst moet bedenken of het echt nodig is. Vaak zijn we meer geld kwijt aan impulsaankopen dan aan dingen die we ook echt op ons lijstje hadden staan. Ook bij twijfel geldt: niet kopen! Dit geldt natuurlijk ook als je in de uitverkoop gaat shoppen. En dat is nu juist de valkuil waar veel mensen in trappen. Zodra ze al die geweldige lage prijzen zien worden ze overmoedig. Hierdoor kopen ze meer dan ze daadwerkelijk nodig hebben of items die ze eigenlijk nooit gaan gebruiken. Zonde, want ook die kleine bedragen kunnen snel oplopen. Houd daarom altijd het kostenplaatje in de gaten en laat je niet verleiden tot impulsaankopen.

3.         Betaal enkel met contant geld

Staat er binnenkort een shoppinguitje gepland? Zorg er dan voor dat je van tevoren alvast een budget opstelt. Hoeveel kan je die maand missen? Heb je nog spaargeld wat je wilt gebruiken? Vervolgens pin je dit bedrag en laat je je pinpas thuis. Hiermee voorkom je dat je zonder het te beseffen over je budget heen gaat. Een pinpas is namelijk niet alleen heel handig, maar maakt de drempel om iets te kopen ook een stuk lager. Je hebt op ten duur niet meer door hoeveel geld je uitgeeft. En dat is nu juist het gevaar van een pinpas.

Voorkom daarom vervelende verrassingen aan het einde van de maand en neem enkel contant geld mee. Zo weet je zeker dat je niet meer dan mogelijk uitgeeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.