3 tips om een nieuwe liefde te vinden op latere leeftijd

3 tips om een nieuwe liefde te vinden op latere leeftijd

Als je op latere leeftijd plotseling weer vrijgezel wordt, kan het best wel eng zijn om je weer in een nieuw datingavontuur te begeven. Zeker wanneer je partner is overleden of je na een jarenlang huwelijk plotseling voor een scheiding staat, spelen er enorm veel emoties mee. Ben je wel toe aan een nieuwe liefde? Is 50 plus echt nog een goede leeftijd om te daten? Ben je er wel klaar voor om opnieuw liefde te vinden? En hoe weet je dat dan? En hoe begeef je je in dit datingavontuur? Waag een sprong in het diepe en maak gebruik van de volgende 3 tips!

1.         Online daten

Voor veel ouderen klinkt online daten nog een beetje als science fiction. Vroeger ging je er gewoon op uit om mensen te ontmoeten. Inmiddels kruip je achter een schermpje en praat je met volslagen vreemden, waarvan je hoopt dat ze zijn wie ze zeggen dat zijn. Toch heeft online daten meer voordelen dan je denkt. Het voelt bijvoorbeeld veel veiliger om je in het datingavontuur te begeven als je nog gewoon in de rustige omgeving van je eigen huis bent. Bovendien vind je tijdens het online daten enkel singles die ook op zoek zijn naar een date. Wanneer je op openbare plekken singles zoekt, lijkt het immers vaak alsof de hele wereld al bezet is. Met dating 50+ weet je niet alleen dat je mensen in de juiste leeftijdscategorie tegenkomt, maar ook dat ze dezelfde wens koesteren: een maatje vinden om de rest van hun leven mee door te brengen.

dating 50 +

2.         Leeftijd is maar een getal

Vaak horen we dat 50 plussers zichzelf te oud vinden om te gaan daten. Waarom zou je na een jarenlange relatie opnieuw die sprong in het diepe wagen? Helemaal overnieuw beginnen en er een geheel nieuwe familie bij krijgen? Bedenk dan goed dat leeftijd maar een getal is. Waarom zou je jezelf nog geluk ontzien omdat je vindt dat je op leeftijd bent? Dat is immers nergens voor nodig.

Er zijn nog genoeg jaren die je kunt volmaken met een geliefde. Die hoef je echt niet alleen door te brengen. Bovendien kan een nieuwe partner je zoveel geluk bieden. Het zou zonde zijn om jezelf dit te ontzeggen.

3.         Weet wat je wilt

We zouden liegen als we zouden zeggen dat daten op latere leeftijd hetzelfde is als toen je twintig was. Je beschikt nu immers over veel meer levenservaring. Niet alleen de tijden zijn veranderd, maar ook jij hebt een duidelijke metamorfose ondergaan. Je weet waarschijnlijk precies wat je wel en niet wilt. Bovendien zullen je verwachtingen anders zijn. Waar je als twintiger wellicht nog op zoek was naar iemand om een gezinnetje mee te stichten, ben je nu misschien meer op zoek naar vrijheid en een maatje om leuke dingen mee te ondernemen.

Stel daarom jezelf eerst de volgende vragen: ben je toe aan een nieuwe liefde en alles wat daarbij komt kijken? Wat verwacht je van de relatie? Wil je ooit samenwonen of ligt dit niet in de planning? Door eerlijk naar jezelf en de ander toe te zijn, is de kans dat je een succesvolle 50 match vindt veel groter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.