3 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van dansschoenen.v1

3 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van dansschoenen

Een kwalitatief paar dansschoenen mag bij een frequent danser natuurlijk niet in de kast ontbreken. Maar waar let je op als je nieuwe dansschoenen koopt? Als je al zeer lang van deze hobby geniet, weet je waarschijnlijk maar al te goed welke schoenen bij jou passen en welke niet. Voor beginnende dansers kan dit echter een helse zoektocht zijn. Bovendien bestaan er nog heel veel misverstanden over de aanschaf van dansschoenen. Door onwetendheid maken beginnende dansers dan ook al gauw een grote fout, waardoor hun dansen uiteindelijk negatief beïnvloed wordt door verkeerd schoeisel. Hartstikke zonde natuurlijk en ook nog eens eenvoudig te voorkomen. Daarom zetten wij de 3 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van dansschoenen voor jou op een rijtje.

1.         Dansschoenen kopen is niet eenvoudig

Vaak denken mensen dat het kopen van nieuwe dansschoenen een klusje is dat ze wel ‘eventjes’ klaren. Als je dit denkt, maak je direct al een enorme fout. Het kopen van dansschoenen is namelijk heel anders dan de aanschaf van een nieuw paar sneakers. Alleen je schoenmaat weten is niet voldoende om de juiste keuzes te maken. Dansschoenen vragen niet alleen om een hele andere benadering, maar kunnen ook gewoon niet vergeleken worden met de zoektocht naar reguliere schoenen. Als je je instelt op een lange zoektocht, weet je in elk geval zeker dat je niet teleurgesteld zal worden!

2.         Een dansschoen mag niet te strak zitten

Doordat veel mensen de aanschaf van dansschoenen vergelijken met het kopen van reguliere schoenen, maken ze al snel grote fouten. Zo denken ze dat dansschoenen niet mogen knellen of strak horen te zitten. Fout! Een dansschoen hoort juist strak te zitten, want daardoor staat je voet veel beter in contact met de schoen. Een goed zittende dansschoen geeft jou de flexibiliteit en steun die je nodig hebt om op ieder niveau te kunnen dansen. Als een schoen te los zit, kan dit de nodige problemen veroorzaken tijdens het dansen.

Heb je last van vermoeide voeten na het dansen? Dan komt dit niet direct omdat de schoen te klein is. Vaak zijn voeten het niet gewend om in te strakke schoenen te lopen. Hierdoor moeten je voeten altijd eerst goed wennen. Alleen dan kan je pas wat zeggen over de kwaliteit van de schoenen.

dansschoen

3.         Dansschoenen zijn niet nodig voor beginners

Nog een heel groot misverstand. Beginnende dansers hebben vaak het idee dat ze niet direct in een dansschoen van JJ’s House hoeven te investeren. Totdat zij zeker weten dat ze hun hobby blijven uitoefenen, kunnen ze toch ook gewoon van hun buitenschoenen gebruik maken? Wie dit denkt, willen wij graag uit deze droom helpen.

Dansen op buitenschoenen is namelijk niet alleen af te raden voor je knieën en enkels, maar ook nog eens ontzettend oncomfortabel. Net zoals je voor iedere andere sport de juiste schoeisel nodig hebt, geldt dit ook voor dansschoenen. Dansschoenen zorgen ervoor dat het dansen soepeler verloopt. Dit komt vooral door de materialen die gebruikt worden. Als je een draai wilt maken, is het wel belangrijk dat dit mogelijk is en je niet wordt tegengehouden door de zool van je schoen. Bovendien zijn dansschoenen vaak veel lichter, waardoor deze gemakkelijker zijn om op te dansen. Of je nu net begint of al een doorgewinterde danser bent, kwalitatieve dansschoenen worden altijd geadviseerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.