besparen telefoonkosten

3 leuke weetjes die jou helpen te besparen op de telefoonkosten

De smartphone is misschien wel het meest gebruikte apparaat ter wereld. Waar we ook gaan en staan, onze geliefde smartphone gaat met ons mee. Even snel een appje versturen, je social media controleren, je mailbox checken of gewoon het laatste nieuws en de weerberichten bereiken. Een smartphone biedt alles wat je nodig hebt! Iedere maand geven we gemiddeld tientallen euro’s uit aan onze smartphones. Niet aan de telefoon zelf, maar aan het telefoonabonnement dat daarbij hoort. Hoe fijn zou het dan zijn om alle telefoonabonnementen op een rij te zetten en simpelweg de goedkoopste uit te zoeken? Is het zo gemakkelijk om enkele euro’s per maand op je telefoonabonnement te besparen? Misschien wel. Hieronder lees je 3 leuke weetjes die jou helpen te besparen op de telefoonkosten.

1.         Voorkom dubbele abonnementskosten

Wist je dat heel veel Nederlanders veel te veel per maand betalen, omdat ze over dubbele abonnementskosten beschikken? Vaak gebeurt dit als een abonnement niet op tijd wordt opgezegd of als een telefoon vroegtijdig stukgaat en er opnieuw een abonnement mét telefoon wordt afgesloten. In beide gevallen betaal je dubbele kosten.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de looptijd van het abonnement goed in de gaten houdt. Veel providers sturen een herinnering als je abonnement bijna verloopt. Je kunt er natuurlijk zelf ook voor kiezen om een herinnering in je agenda of telefoon te zetten. Zet deze herinnering een maand eerder, zodat je altijd op tijd bent met het opzeggen!

Is je telefoon plotseling stukgegaan en wil je een nieuw abonnement afsluiten? Kies er dan voor om, als je financiële situatie dit toe laat, een losse telefoon te kopen. Zo heb je geen last van dubbele abonnementskosten en kan je, nadat het abonnement is verlopen, uiteindelijk een sim only abonnement afsluiten.

Voorkom dubbele abonnementskosten

2.         Kies liever voor een duurdere bundel

Vaak kiezen mensen voor een goedkope bundel en komen ze er later achter dat ze structureel boven hun abonnement bellen, sms’en of internetten. Het kan echter averechts werken om zo te ‘besparen’. Als je iedere maand buiten je bundel komt, betaal je dikwijls veel meer dan als je in het begin al voor een duurdere bundel had gekozen. Wees dus geen dief van je portemonnee, maar sluit een realistische bundel af. Zo weet je zeker dat je niet onnodig veel geld kwijt gaat zijn aan jouw abonnement!

3.         Verlengen of nieuw abonnement?

Zodra je huidige abonnement afloopt, kom je voor een nieuwe keuze te staan: sluit je een nieuw abonnement af of verleng je je huidige? Veel mensen denken dat ze goedkoper uit zijn als ze voor het verlengen van hun huidige abonnement kiezen. Pas hier echter wel mee op. Soms ben je voordeliger uit als je voor een nieuw telefoonabonnement met smartphone erbij kiest. Maak daarom eerst gebruik van een online vergelijkingstool, zodat je zeker weet waar je het voordeligst uit bent en sluit dan pas een abonnement af. Zo voorkom je onnodige kosten en maak je altijd gebruik van de beste deal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.