3 interessante weetjes over cartridges

3 interessante weetjes over cartridges

In ons land wordt er dagelijks nog steeds enorm veel geprint. Hoewel de wereld steeds meer gedigitaliseerd wordt, doet dat weinig voor de populariteit van de printer. Er is nog steeds een enorme grote groep mensen die de voorkeur geven aan papierwerk. Wanneer je echter veel print, zal je er al snel achterkomen dat de cartridges er ook doorheen zullen vliegen. En iedere maand nieuwe cartridges kopen kan best prijzig zijn. Daarom is het toch wel fijn om hier wat meer over te weten te komen en wellicht zelfs wat bespaartips op te doen. In dit artikel hebben we de 3 meest interessante weetjes over cartridges verzameld.

1.    Huismerk is vaak net zo goed

Door de jaren heen verslijt je heel wat cartridges. En aangezien ze best prijzig zijn, is het prettig om over een manier te beschikken om hier op te besparen. Bij sommige printers is het vaak echter niet mogelijk om ook huismerk cartridges te gebruiken. In de meeste gevallen gelukkig wel. Daarom is het slim om bij de aanschaf van een nieuwe printer ook te kijken naar de cartridges die gebruikt kunnen worden. Een goedkope printer waarbij enkel dure cartridges gebruikt kunnen worden, kan uiteindelijk net zo duur zijn als de duurdere printer waarbij huismerk cartridges voldoende zijn. Wees daarom kritisch bij het kiezen van de juiste printer en bedenk goed dat een huismerk vaak net zo kwalitatief is. Je betaalt in de meeste gevallen alleen extra voor het merk.

2.    Altijd automatisch nieuwe cartridges ontvangen

Wist je dat het zelfs mogelijk is om cartridges automatisch thuis gestuurd te krijgen? Dit zien we o.a. bij HP instant ink. Dit is een speciale dienst die in het leven is geroepen voor mensen die veelvuldig printen. We kennen allemaal wel het schrikmomentje waarop we net een belangrijk document willen printen en de cartridges op blijken te zijn. Het is niet alleen heel vervelend om dan met lege handen te staan, maar het kost ook nog eens allemaal ontzettend veel tijd. Met een printabonnement is dit probleem voorgoed verleden tijd.

Altijd automatisch nieuwe cartridge

Zodra de printer merkt dat de cartridges bijna op zijn, zal deze een signaal sturen naar de leverancier. In het bovenstaande geval dus naar HP. Vervolgens zal deze de juiste cartridges sturen. Zo beschik je altijd over een fijne voorraad en sta je nooit met lege handen. Daarnaast bespaar je ook nog eens enorm veel kosten. Iedereen met een printabonnement betaalt namelijk hetzelfde x bedrag aan abonnementskosten. Hierbij maakt het niet uit of je juist heel veel of weinig cartridges afneemt. Iemand die veel print heeft hier dan ook zeker een financieel voordeel bij.

3.    Cartridges kunnen gerecycled worden

Bij veel mensen belanden de cartridges zonder nadenken in de vuilnisbak. En dat is zonde, want deze bevatten zowel plastic als andere schadelijke stoffen. Deze kunnen niet gemakkelijk opgenomen worden en zelfs schadelijk zijn voor dieren die hier mogelijk mee in aanraking komen. Wat veel mensen niet beseffen is dat cartridges heel goed gerecycled kunnen worden. Er zijn verschillende inleverpunten en bedrijven die hier de mogelijkheid toe geven. Daarnaast krijg je bij een printabonnement vaak ook retourenveloppen opgestuurd. Zo kan je lege cartridges gratis retourneren, waarmee deze bedrijven vervolgens weer nieuwe grondstoffen van kunnen maken. Daarnaast is het mogelijk om ze opnieuw te vullen en door te verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.