3 grappige weetjes over pennen

3 grappige weetjes over pennen

Ben je iemand die graag schrijft? Houd je er van om je creativiteit de vrije loop te laten en te brainstormen op papier? Dan ben je, ondanks dat het zo door de digitale wereld soms wel voelt, echt niet alleen. Er zijn nog steeds heel veel mensen die de voorkeur geven aan de oude vertrouwde pen. Daarnaast worden pennen tegenwoordig steeds luxer. Een simpele balpen kopen zit er voor de liefhebber niet meer in. Nee, wij kiezen voor pennen graveren, luxere modellen; een pen waar we een waar statement mee kunnen maken. Dan ben je vast benieuwd wat de pennenwereld nog meer voor jou in petto heeft.

 Hoewel het de afgelopen jaren steeds verleidelijker is geworden om digitaal notities te maken, gaat nog steeds niets boven het geschreven woord. Gelukkig zijn pennen tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Of je nu kiest voor een ouderwetse balpen, vulpen of fineliner. Er is voor ieder iets te vinden. Pennen blijven onmisbaar, óók in onze digitale wereld. Om jouw interesse alvast een beetje te wekken, hebben wij de 3 grappigste weetjes over pennen op een rijtje gezet.

1.     Duurste pen ooit

Dat pennen in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn weten we inmiddels wel. Maar wist je dat ook de prijsklasse enorm kan verschillen? Logischerwijs betaal je voor een pakje simpele balpennen veel minder dan als je kiest voor Parker pennen kopen bij Pengraveren. Hier is de kwaliteit immers ook naar.

Dacht je echter dat je met een kwalitatieve pen knap duur uit bent? Dan heb je het goed mis! Deze haalt het namelijk bij lange na niet bij de duurste pen ooit. Dit was de Tibaldi en deze werd voor maar liefst 7,1 miljoen geveild! Gelukkig werd de opbrengst wel voor een goed doel gebruikt. Stel je eens voor, 7,1 miljoen euro voor een pen. Klagen over de prijzen in de supermarkten en webshops zal je in elk geval niet zo snel meer doen.

2.    Populair cadeaugeschenk

Jaarlijks zijn er circa 30 miljard pennen wereldwijd in omloop. Daarnaast gaan er 125 pennen per seconde over de toonbank. Iedere seconde zullen er dus mensen pennen staan af te rekenen. Hoe bijzonder is dat? Toch worden de meeste pennen niet voor eigen gebruik ingezet. Het overgrote doel wordt namelijk cadeau gegeven. Bijvoorbeeld als relatiegeschenk, als origineel verjaardagscadeau of gewoon zomaar.

Ook in Nederland geven we steeds vaker pennen cadeau. We laten kwalitatieve cross pennen graveren met een persoonlijke boodschap en geven dit aan onze dierbaren of zakenrelaties. Daarmee behoren pennen tot één van de populairste cadeaugeschenken ter wereld!pen graveren

3.     95% schrijft eigen naam bij het uitproberen van een nieuwe pen

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 95% van de bevolking de eigen naam schrijft bij het uitproberen van een nieuwe pen. Zo beoordelen ze niet alleen hoe de pen schrijft, maar ook of hij lekker in de hand ligt. Waarschijnlijk zal jij nu vol verbazing beargumenteren dat dit echt niet zo is. Probeer er echter maar eens op te letten. De kans is groot dat ook jij begint met het schrijven van je naam. Een gewoonte van de mens die door wetenschappers nog niet eenvoudig uit te leggen is. Waarschijnlijk heeft dit er mee te maken dat onze namen de eerste woorden zijn die we hebben leren schrijven. Dit ligt dan ook in ons ‘systeem’ verankerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.