3 gangbare misverstanden over dubbel glas

De meeste mensen weten wel dat dubbel glas veel beter isoleert dan enkel glas. Dat is dan ook geen verrassing. Wanneer je echter overweegt om dubbel glas te plaatsen is het fijn om hier nog meer over te weten. Wat bereik je hier precies mee? Wat levert het op? En ook een hele belangrijke factor: hoeveel gaat dit je kosten? Al het glaswerk in huis vervangen is geen kleine uitgave, daarom zal je nooit online glas bestellen zonder een duidelijk doel voor ogen te hebben. Als je mensen in je omgeving naar hun ervaringen vraagt, valt het je waarschijnlijk direct op dat er veel verhalen de ronde gaan over isolatieglas. Sommige dingen zijn waar en andere blijken ware fabels te zijn. In dit artikel besteden we aandacht aan de 3 meest gangbare misverstanden over dubbel glas én vertellen we wat dan wél waar is.

1.         Niet rendabel genoeg

Er gaan ook genoeg verhalen de ronde van mensen die een investering in dubbel glas niet de moeite waard vinden. Als ze de prijzen voor isolatieglas horen, zijn ze al gauw van mening dat dit meer gaat kosten dan het ooit op zal brengen. Alhoewel we deze beredenering goed kunnen begrijpen, het is immers een flinke investering die je moet doen, is deze niet helemaal juist. Dubbel glas kent een terugverdientijd van circa 10 jaar. In die tijd verdien je de investering geheel terug. Na die periode zal je enkel nog winst behalen. Daarmee is dit een van de meest rendabele investeringen die je in huis kunt doen. Bovendien verhoog je zo je wooncomfort en zal de waarde van je huis drastisch toenemen. Zeker als je op dit moment in een verouderde woning woont, kan dubbel glas een enorm goede investering zijn. Ook wanneer je over verouderd dubbel glas beschikt, is het soms rendabel om deze te vervangen door splinternieuw isolatieglas. De techniek staat immers nooit stil!

2.         Het kozijn moet direct aangepast worden

Ben je bang dat je direct het gehele kozijn moet aanpassen als je dubbel glas wilt plaatsen? Dan is die angst in veel gevallen ongegrond. Zeker als je nu al over dubbel glas beschikt, maar deze wilt laten vervangen voor een nieuwere variant, hoeft er niks aan het kozijn te gebeuren. Maar waarom komt dit ‘fabeltje’ dan toch vandaan? Simpel, omdat het incidenteel wel degelijk nodig is om de kozijnen aan te passen. Dit komt voornamelijk voor bij woningen die op dit moment nog over enkel glas beschikken. Vraag daarom een ervaren glaszetter om advies.

Het kozijn moet direct aangepast worden

3.         Dubbel glas heeft totaal geen effect op de waarde van je huis

Wie dit denkt, heeft het goed mis. Het plaatsen van dubbel glas is misschien wel de meest rendabele investering die je in huis kunt doen. Dit leidt immers niet alleen tot een fikse besparing op de energierekening en een hoger wooncomfort, maar ook tot een directe stijging van het energielabel van de woning. Hierdoor wordt jouw woning meer waard en is deze veel interessanter op de huizenmarkt. Ook bij een verkoop binnen de terugverdientijd kan je dus alsnog de investering terugverdienen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.