3 bekende valkuilen bij de aankoop van een zonnescherm

3 bekende valkuilen bij de aankoop van een zonnescherm

Zonwering buiten is de beste manier om jouw huis en terras te beschermen tegen de zonnewarmte. Zonneschermen, ook wel knikarmscherm genoemd, zorgt ervoor dat je ook in de tuin kunt zitten als de zon midden op de dag krachtig straalt. Je voorkomt de extreme hitte en je vermijdt de schadelijke straling. Een goed idee dus! Maar er zijn wel enkele valkuilen bij het kiezen en installeren van deze zonwering voor buiten. We helpen je graag door deze valkuilen te benoemen, zodat jij er niet invalt.

1. Handmatige of elektrische bediening

Van oudsher worden de zonneschermen altijd handmatig bediend. Dit kan ook tegenwoordig ook nog wel, en dat scheelt soms aardig in de prijs. Maar vergis je niet: elektrisch aangedreven zonwering is de beste keus. Dit is geen overweging qua luxe. De elektromotor rolt de armen het doek op een constante manier in of uit. Dit zorgt ervoor dat de zonwering aanzienlijk langer meegaat dan wanneer je dit met de hand doet. Dit gaat namelijk met schokken, wat sneller tot schade en gebruikssporen leidt. Laat je dus niet verleiden tot de goedkope keuze, voor je het weet ben je toe aan nieuwe zonwering.

2. De stoffen kiezen

Als het om de stof van het doek van de zonwering gaat, kun je dit eigenlijk vergelijken met de vorige alinea. Voorheen gebruikte men hier katoen voor. Deze stevige stof is makkelijk van kleur te voorzien, is sterk en is niet duur. Maar je raadt het al, het is niet duurzaam. Op het punt van kracht en toepassing is het katoen voorbijgestreefd door verschillende kunststoffen. Deze blinken uit in kracht en bijvoorbeeld waterafstotend zijn. Een ander belangrijk verschil is dat katoen zijn kleur verliest onder invloed van zonlicht. Dit is geen sterke eigenschap voor zonwering die buiten hangt. Kunststof doek voor het zonnescherm behoudt zijn kleur veel beter.

3. De installatie

Het belangrijkste punt van dit artikel. Soms willen mensen geld besparen door zelf de selectie van de zonwering te doen. Daar is niets mis mee, je mag het zelf weten. Maar als ze vervolgens ook de installatie zelf doen gaat het vaker mis dan goed. Het installeren van zonwering buiten is een exacte klus en als je het niet goed doet kan dit ten koste gaan van je gevel en de zonneschermen. Vaak is er geen of slechts gedeeltelijke garantie op de zonwering als het niet door een professional laat installeren. Dus wees verstandig en laat het in een keer goed doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.