Translate this site in your language !!
 Home | De Cocktailbar | Wijn is fijn | Tafeltje-dek-je | Smakelijke links | Contact
 

 




Alcoholvrije cocktails Benodigdheden voor een drankje!!

Alice (met vruchtensap)
Car Driver
Cinderella
Spring Awakening
Tempting Orange
Dragonheart
Baby Pina Colada
Tropical Fruitcup
Exotic Experiment
Pink Pelican
Speedy Conzales
Pussy Foot
Sugar Love
Coconut Kiss
Aloha
Tipsy Maracuja

Cocomint
Black Currant Shake
Lucky Driver
Police Control
Sportsfan
Passionata (met mineraalwater)
Orange Splash
One Jule
Iced Mint (met thee)
Indian Lover
Fruit Tea
Shirley Temple (met limonade)
Apple Cooler
Cool Mind
Diver's World
Lovely Long

 

Alice links op de foto
Car Driver rechts op de foto
Cinderella midden op de foto

Alice (Klassieker)
8 cl. Sinaasappelsap
8 cl. Ananassap
2 cl. Grenadinesiroop
2 cl. Room

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het Old-Fashioned glas op 3-4 ijsblokjes en serveer met rietjes.

--------------------------------------------------------------------------------


Car Driver (Fruitig)
10 cl. Sinaasappelsap
6 cl. Ananassap
2 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. maracujasiroop

Decoratie: schijfje citroen

1. Doe alle ingrediënten behalve het schijfje citroen met 4 ijsblokjes in de shaker.
Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het Old-Fashioned glas en giet daar de inhoud van de shaker door de barzeef overheen. Snijd het schijfje citroen tot het midden in en steek het op de rand van het glas.

--------------------------------------------------------------------------------


Cinderella (Romig)
8 cl. Grapefruitsap
8 cl. Ananassap
2 cl. Kokossiroop
1 cl. Grenadinesiroop
2 cl. room

1. Doe alle ingrediënten behalve het schijfje citroen met 4 ijsblokjes in de shaker.
Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar.

2. Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het Old-Fashioned glas op 2-3 ijsblokjes en serveer met rietje.

Decoratie-tip

Steek 2 ananasblaadjes op een cocktailprikker en dan afwisselend cocktailkersjes
en plakjes banaan ( bedruppel de laatste van tevoren met wat citroensap !)
Leg de vruchtenspies op de rand van het glas.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Spring Awakening links op de foto
Dragonheart rechts op de foto
Tempting Orange midden op de foto

Spring Awakening (Verfrissend)
6 cl. Sinaasappelsap
2 cl. Ananassap
2 cl. Maracujanectar
2 cl. Kersensap
2 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. Mangosiroop

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daar
door de barzeef overheen.

--------------------------------------------------------------------------------


Tempting Orange (Romig)
20 cl. Sinaasappelsap
6 cl. Passievruchtennectar
2 cl. Amandelsiroop (Orgeat)
2 cl. Room

Decoratie: 1/4 citroen , gemalen amandelen ( in een bord )

Bovendien: shaker, barzeef, een groot cocktailglas (30cl), een rietje

1. Draai de rand van het cocktailglas door de kwart citroen en doop het in de geraspte amandelen in het bord. Verwijder het teveel aan amandelen door zacht tegen het glas te tikken.

2. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar.

3. Doe 3-4 ijsblokjes in het cocktailglas en giet de inhoud van de shaker daar
door de barzeef overheen. Serveer met het rietje.



--------------------------------------------------------------------------------


Dragonheart (Licht zurig)
12 cl. Kersensap
4 cl. Passievruchtennectar
2 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. Grenadinesiroop

Bovendien: ijsblokjes, barzeef , een groot cocktailglas (30cl), rietje

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het cocktailglas en giet de inhoud van de shaker daar
door de barzeef overheen. Serveer met het rietje.

--------------------------------------------------------------------------------

 


Baby Pina Colada
(Klassieker)
16 cl. Ananassap
4 tl. Cream of Coconut ( uit blik ) of 4 cl. kokossiroop
2 cl. Room

Decoratie:

1/4 schijf ananas, 1 cocktailkersje, cocktailprikker

1. Doe alle ingrediënten in de elektrische mixer en mix alles goed door elkaar.
Doe 3-4 ijsblokjes in een longdrinkglas en giet de inhoud van de mixer daaroverheen.

2. Steek het stukje ananas op de rand van het glas en prik daar met cocktailprikkertje het cocktailkersje aan. Serveer met rietjes.

Variatie:

Houdt u van een romig-zoete drank, dan is ook een Amandel Colada niet te versmaden:
Doe 12 cl. ananassap, 1 cl. vers geperst citroensap, 2 cl. amandelsiroop (orgeat) en
2 cl. kokossiroop met 4 ijsblokjes in de shaker, sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar. Giet het door de barzeef in een longdrinkglas en serveer het drankje met een rietje.

--------------------------------------------------------------------------------

 


Tropical Fruitcup (Romig)
8 cl. Ananassap
6 cl. Abrikozennectar
4 cl. Maracujanectar
2 cl. Aardbeiensiroop
2 cl. Room

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daar
door de barzeef overheen. Serveer met een rietje.

--------------------------------------------------------------------------------

 


Exotic Experiment (Tropisch)
10 cl. Grapefruitsap
2 cl. Vers geperst citroensap
3 cl. Kiwisiroop
3 cl. Bananensiroop

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het Old-Fashioned glas.

--------------------------------------------------------------------------------


Pink Pelican (Verfrissend)
10 cl. Sinaasappelsap
6 cl. Grapefruitsap
1 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. Grenadinesiroop
2 cl. Rose's Lime Juice (limoensap)

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daar
door de barzeef overheen. Serveer met een rietje.



--------------------------------------------------------------------------------

Pink Pelican links op de foto
Speedy Gonzales rechts op de foto
Pussy Foot midden op de foto

Speedy Gonzales (Tropisch)
6 cl. Maracujanectar
6 cl. Grapefruitsap
6 cl. Bananennectar
2 cl. Curaçao Blue-siroop

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daar
door de barzeef overheen.

--------------------------------------------------------------------------------


Pussy Foot
(Klassieker)
6 cl. Ananassap
6 cl. Sinaasappelsap
6 cl. Grapefruitsap
2 cl. Grenadinesiroop

Decoratie:

1/2 schijf ananas, 1 cocktailkersje, cocktailprikker

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daar
door de barzeef overheen.
Steek het stukje ananas op de rand van het glas en prik daar met cocktailprikkertje het cocktailkersje aan. Serveer met rietjes.

Variatie:

In plaats van grapefruitsap kunt u deze fruitig-bittere longdrink ook met citroensap mixen. Dan ziet het recept er als volgt uit: doe voor 1 drankje 5 cl. sinaasappelsap,
3 cl. ananassap, 3 cl. citroensap en 1 cl. grenadinesiroop met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar. Giet het door de barzeef in een longdrinkglas op 2-3 ijsblokjes.

--------------------------------------------------------------------------------

Coconut Kiss links op de foto
Aloha rechts op de foto
Sugar Love midden op de foto

Sugar Love (Fruitig-zoet)
3 verse rijpe aardbeien
8 cl. Bananennectar
4 cl. Perziknectar
2 cl. Room

Decoratie:

1 stukje banaan, cocktailprikker

1. Was de aardbeien, droog ze af en verwijder de steeltjes. Doe ze met de nectar, room en 4 ijsblokjes in de mixer en pureer het geheel ongeveer 1 minuut. Giet het mensel in het longdrinkglas.

2. Steek het stukje banaan op de cocktailprikker en leg het op de rand van het glas.

--------------------------------------------------------------------------------


Coconut Kiss (Romig)
8 cl. Ananassap
4 cl. Sinaasappelsap
2 cl. Kokossiroop
2 cl. Room

Decoratie:

1/4 citroen, geraspte kokos (in een bord)

1. Draai de rand van het longdrinkglas door de kwart citroen en doop hem in de geraspte kokos in het bord. Verwijder het teveel aan kokos door zacht tegen het glas te tikken.

2. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

3. Doe 2-3 ijsblokjes in het glas en giet de inhoud van de shaker daar door de barzeef overheen. Serveer met een rietje.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Aloha (Verfrissend)
10 cl. Ananassap
5 cl. Appelsap
4 cl. Sinaasappelsap
1 cl. Vers geperst citroensap

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het Old-Fashioned glas.



--------------------------------------------------------------------------------

Tipsy Maracuja (Zomerdrank)
15 cl. Maracujanectar
2 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. Bessensiroop
1 cl. Amandelsiroop (Oregat)

Decoratie:

1 schijfje sinaasappel, 1 cocktailkersje

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daar door de barzeef overheen. Snijd het schijfje sinaasappel tot het midden in en steek het met het cocktailkersje op de rand van het glas. Serveer met een rietje.

--------------------------------------------------------------------------------

Black Currant Shake links op de foto
Tipsy Maracuja rechts op de foto
Cocomint midden op de foto

Cocomint (Tropisch)
8 cl. Sinaasappelsap
8 cl. Ananassap
2 scheutjes vers geperst citroensap
2 cl. Groene pepermuntsiroop
2 cl. Kokossiroop

Decoratie:

1 takje verse munt, 1 cocktailkersje

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daar door de barzeef overheen. Was het takje munt, schud het droog en doe het in het drankje. Steek het cocktailkersje op de rand van het glas en serveer met een rietje.

--------------------------------------------------------------------------------


Black Currant Shake (Zurig)
14 cl. Zwarte-bessennectar
2 cl. Vers geperst citroensap
1 cl. Suikersiroop
1 hele verse eierdooier

Decoratie:

1 schijfje citroen, 1 cocktailkersje, cocktailprikker

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Doe 3-4 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de inhoud van de shaker daar door de barzeef overheen.

3. Snijd het schijfje citroen tot het midden in en steek het op de rand van het glas. Steek daar met de cocktailprikker het cocktailkersje aan.

--------------------------------------------------------------------------------


Lucky Driver
(Fruitig-zoet)
8 cl. Sinaasappelsap
4 cl. Maracujanectar
2 cl. Vers geperst citroensap
3 cl. Grenadinesiroop

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het Old-Fashionedglas.

--------------------------------------------------------------------------------

Sportsfan links op de foto
Lucky Driver rechts op de foto
Police Control midden op de foto

Police Control (Romig-zoet)
8 cl. Ananassap
2 cl. Kokossiroop
2 cl. Chocoladesaus (voor ijs; kant-en-klaarproduct)
1 cl. Room
1 eetlepel geklopte room
1 cl. Grenadinesiroop

1. Doe het ananassap, kokossiroop, chocoladesaus en 1 cl room met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.
Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het Old-Fashionedglas.

2. Schep met een lepel de geklopte room erop en druppel daar de grenadinesiroop overheen.



--------------------------------------------------------------------------------

Sportsfan (Lichtbitter)
8 cl. Ananassap
8 cl. Grapefruitsap
1 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. Amandelsiroop (orgeat)

1. Doe alle ingrediënten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Vul het longdrinkglas ongeveer tot de helft met vergruisd ijs en giet de inhoud van de shaker door de barzeef overheen. Serveer met een rietje..

--------------------------------------------------------------------------------

 

Passionata (Zomerdrank)
1 onbespoten limoen
2 tl. Bruine suiker
6 cl. Maracujanectar
ijskoud mineraalwater om mee aan te vullen

1. Was de limoen met heet water, droog hem af en deel hem in vieren. Doe de stukken in het glas en strooi er suiker overheen. Pers de limoen met de stamper uit en giet de maracujanectar eroverheen.

2. Vul het glas met vergruisd ijs en giet daar mineraalwater overheen. Roer alles goed door elkaar en serveer met rietjes.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Orange Splash (Zurig)
6 cl. Sinaasappelsap
2 cl. Ananassap
2 cl. Vers geperst citroensap
4 cl. Gingerale
ijskoud mineraalwater om mee aan te vullen

1. Doe alle sappen met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar.

2. Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in het longdrinkglas op 3 ijsblokjes. Vul aan met gingerale en mineraalwater.

Decoratie-tip

Schil 1 schijfje citroen met de dunschiller tot de helft, zodanig dat de schil eraan blijft hangen. Snijd het schijfje in en steek het op de rand van het glas.

--------------------------------------------------------------------------------

 

One Jule (Klassieker)
1 onbespoten limoen
2 cl. Rose's Lime Juice (limoensap)
ijskoud mineralwater om mee aan te vullen

1. Was de limoen met heet water, droog hem af en deel hem in vieren en doe de parten in het glas. Pers de limoen met de stamper uit en giet de limoensap eroverheen.

2. Vul het glas met vergruisd ijs en giet daar mineraalwater overheen. Roer alles goed door elkaar en serveer met rietjes.

Variatie:

Het zoete zusje van One Jule heet Ipanema en gaat zo: was voor 1 drankje een onbespoten limoen met heet water, droog hem af en snijd hem in vieren. Doe de kwarten in een tumbler en strooi er 2 theelepels bruine rietsuiker overheen. Pers de limoen uit met de stamper. Vul het glas ongeveer tot de helft met vergruisd ijs, giet er 3 centiliter limoensap overheen en roer alles goed door elkaar.
Vul het geheel aan met helder citroenlimonade.

--------------------------------------------------------------------------------


Iced Mint
(Verfrissend)
15 cl. Koude zwarte thee
2 cl. Vers geperst citroensap
4 cl. Pepermuntsiroop

Decoratie:

2 schijfjes citroen, 1 takje verse munt

1. Vul het longdrinkglas ongeveer tot de helft met ijsblokjes. Giet daar thee, citroensap en pepermuntsiroop over en roer alles goed door elkaar.

2. Doe de schijfjes citroen in het drankje. Was het takje munt, schud het droog en steek het in het glas. Serveer het drankje met een rietje.



--------------------------------------------------------------------------------

Fruit Tea links op de foto
Iced Mint rechts op de foto
Indian Lover midden op de foto

Indian Lover (Fruitig)
2 cl. Vers geperst limoensap
4 cl. Sinaasappelsap
10 cl. ijsthee (kant-en-klaarproduct)

1. Doe 2-3 ijsblokjes in een longdrinkglas en giet daar limoensap, sinaasappelsap en ijsthee overheen.

2. Roer alles goed door elkaar en serveer het drankje met een rietje.

--------------------------------------------------------------------------------


Fruit Tea (Zomerdrank)
15 cl. Koude zwarte thee
4 cl. Sinaasappelsap
2 cl. Vers geperst citroensap
4 cl. Grenadinesiroop

Decoratie:

1 schijfje sinaasappel, 1 schijfje citroen, 2 cocktailkersjes

1. Vul het longdrinkglas ongeveer tot de helft met ijsblokjes. Giet daar thee, sinaasappelsap, citroensap en grenadinesiroop over en roer alles goed door elkaar.

2. Doe de schijfjes sinaasappel en citroen in jet drankje. Leg de cocktailkersjes daar bovenop en serveer het drankje met een rietje.

--------------------------------------------------------------------------------

Shirley Temple links op de foto
Cool Mind rechts op de foto
Apple Cooler midden op de foto

Shirley Temple (Klassiek)
4 cl. Maracujanectar
8 cl. Ananassap
ijskoude heldere citroenlimonade om mee aan te vullen.

1. Doe 3-4 ijsblokjes in een longdrinkglas. Giet eerst de maracujanectar en dan ananassap erover en roer alles goed door elkaar.

2. Vul het geheel aan met heldere citroenlimonade.

-------------------------------------------------------------------------------


Apple Cooler (Lichtbitter)
2 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. Grenadinesiroop
8 cl. Appelsap
8 cl. Bitter Lemon

1. Doe 3-4 ijsblokjes in een longdrinkglas. Giet er citroensap, grenadinesiroop en appelsap overheen en roer alles goed door elkaar.

2. Vul het geheel aan met bitter lemon, roer het goed door elkaar en serveer met een rietje.

--------------------------------------------------------------------------------


Cool Mind (Lichtbitter)
8 cl. Ananassap
2 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. Pepermuntsiroop
ijskoude tonic om mee aan te vullen

1. Doe 2-3 ijsblokjes in een longdrinkglas. Giet de sappen en siroop erover en roer alles goed door elkaar.

2. Vul het geheel aan met tonic en serveer.

Variatie:

Dit verfrissende zomerdrankje kunt u evengoed bereiden met Bitter Lemon.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Diver's World (Lichtbitter)
1 cl. Vers geperst citroensap
4 cl. Curaçao Blue siroop
2 cl. Gingerale
1 cl. Bitter Lemon
tonic om mee aan te vullen

Decoratie:

een paar rode aalbessen zondersteeltjes, 3 schijfjes limoen

1. Doe citroensap en Curaçao Blue siroop met 2 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar. Giet dit door de barzeef in het longdrinkglas.

2. Giet er gingerale en bitter lemon bij, vul aan met tonic en roer alles even door elkaar. Doe de aalbessen en de schijfjes limoen in het glas en serveer het drankje.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Lovely Young (Longdrink)
4 cl. Sinaasappelsap
2 cl. Vers geperst citroensap
2 cl. amamandelsiroop (orgeat)
ijskoude gingerale om mee aan te vullen

Decoratie:

1 takje verse munt

1. Doe sinaasappelsap en citroensap en amandelsiroop met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar.

2. Vul het longdrinkglas ongeveer to de helft met vergruisd ijs en giet de inhoud van de shaker daar door de barzeef overheen. Vul aan met gingerale.

Decoratie-tip

U kunt deze sprankelende fruitige longdrink behalve met het takje munt ook nog decoreren met een amandelrand: draai voor de bereiding van het drankje de rand van een longdrinkglas door een kwart citroen en druk deze dan in een bord gemalen amandelen. Verwijder het te veel aan amandelen door zacht tegen het glas te tikken.


Bron: Cocktails Alessandra Redies, Deltas

--------------------------------------------------------------------------------